Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Race_D LPG User FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-01-16 02:02:49
A może jednak powinny być odwrotnie, tak jak myślisz że jest źle? Na jakiej podstawie stwierdzasz że je zamieniłeś? Bo kolor przewodów to nie jest ostateczne kryterium . Ale gdybyś je zamienił to chyba wogóle zawór się nie powinien otworzyć... Jeśli po zdjęciu przewodów z elektrozaworu auto nie zgaśnie to nie ma bata - musi być mechanicznie uszkodzony ten zawór. A może gdzieś jest zwarcie i prąd jest ciągle podawany do elektrozaworu... Ale chyba lepiej niech się wypowiedzą fachowcy . |
Aro1979 Samara Łęczna | 2004-01-16 07:34:45 Byly podlaczone na odwrot bo na obudowie elektrozaworu dopiero potem zobaczylem oznaczenia gdzie + a gdzie -.
Pozdrawiam |
Aro1979 Samara Łęczna | 2004-01-16 17:14:01 A jaki masz elektrozawór? Lovato? Instalacja gaźnkowa? Z ktroego roku? w ktrorym miejscu dokladnie masz ten przelącznik?
Pozdro |
thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-01-18 20:07:51 Sorki ze tak dlugo
Chyba sie zle wyrazilem ta dzwigienka jest na elektrozaaworze benzynowym. Dokladnie nie pamietam jak on wyglada (nie chce mi sie isc do auta) ale to ktorys z tych >>> link <<< raczej mam ten dolny Aha instalke mam zakladana gdzies 4,5 roku temu jest to najzwyklejsza i najprostsza instalka landi-renzo. Ta wajcha pozwala "wlaczyc" benzyne mimo ze benzyna jest odcienta elektrozaworem. Jak wiadomo jazda "na tym i na tym" nie przejdzie wiec jezeli masz przelaczona wajche i masz wlaczony na lpg to auto popracuje sekunde moze dwie i gasnie "zalewa". Jak masz przelaczone na benyne nie ma problemu. Jak masz na neutralnym to i tak pracuje na beznynie. pozdr |