Poradźcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak myśłicie co to może być. Przy ruszaniu mam niepokojące drgania... i niewiem teraz czy to wina wału czy też może sprzęgła. Wał wali też w podłogę (TYLKO przy gwałtownym ruszaniu)_Wiem że to wina gumowej podpory. Ale dlaczego mam te drgania. Musze dodać że przy innych biegach jak już jade to niema ich...

jak sa to drgania dochodace z tylu przy gwaltownym ruszaniu to mozesz miec zuzyte poduszki metalowo-gumowe ktore sa mocowane do tylnej belki w podwoziu

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: GePaRd1 dnia 2004-02-04 23:28:40 ]

chyba nie, bo to całym samochodem tak drga, niestety......

hi !
ja nie miałem praktycznie tej gumowej podpory wału - guma po porstu się wykruszyła - i nei było zadnych niepokojących objawów
I tez miałem walenie przy zerwaniu przyczepnosci tylnych kół , ale to skutek wybitych poduszek, jak pisał Gepard

Witaj

Cytat:
jak sa to drgania dochodace z tylu przy gwaltownym ruszaniu to mozesz miec zuzyte poduszki metalowo-gumowe ktore sa mocowane do tylnej belki w podwoziu

u mnie to były poduszki
najwyraźniej było odczuwalne przy ruszniu na skręconych kołach

pozdr.
Sagittario

A te poduszki to ciężko się wymienia?

Jest troche roboty,poniewaz trzeba wymontowac tylne zawieszenie i moze byc problem z odkreceniem tych poduszek od podwozia jesli zardzewialy sruby.