Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-02-10 18:38:04 nie ma śruby do odpowietrzania. trzeba wymienić termostat uzupełnić płyn i czekać aż silnik się nagrzeje i termostat się otworzy, potem już tylko postawić cegłę na gazie i włączyć ogrzewanie. |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2004-02-11 07:46:26 Witam
Ja przy wymianie termostatu zastosowałem taki patent 1.Wymieniłem termostat 2.uzupełniłem płyt 3.ustawiłem samochód lekko pod górkę przodem 4.uruchomiłem sinik( do zagrzania oczywiście otworzyłem ogrzewanie , chociaż w A i tak płyn goni cały czas przez mały obieg) 5.dla pewności odkręciłem lekko czujnik temp.(ten przy termostacie, najpierw zasuwało z pod niego powietrze dopiero po czasie płyn) 6.uzupełniłem płyn do wymaganego poziomu ( teraz wskazóweczka podchodzi pod 90C a w autku po chwili jest plaża) Pozdrawiam Edmund Dantes 6. |
WoSiU DEADSOUL Opel Omega B MV6 Wrocław | 2004-02-14 00:44:54 Ja rowiez odkrecalem czujniczek temp.ii powietrze lanie ucieklo.Swego czasu pamietam jakbylem uczniem, mechanik mnie uczył ze zostawia sie odkrecony korek ze zbiornika wyrownawczego az do zlapania temp pozniej sie go zakreca.
Zalezy kto co poradzi. Ja jestem za opcja pierwsza z czujnikiem.. Pozdrawiam |