Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Stahu LOB WETERAN MV6 wieś z tramwajami | 2004-02-10 21:52:57 zczytałem błędy z mojego komputerka i jest tam błąd 31 - czujnik prędkości obrotowej wału korbowego. "Fachmani" w Oplu powiedzieli że jest on zawsze przy przekręceniu stacyjki. Osobiście nie wydaję mi się, ale chciałbym się upewnić. Jakbyście mogli zajrzeć byłbym wdzięczny. Rozrusznik X20SE.
Stahu |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-02-10 22:59:19 Fachmani mieli rację, on tak zawsze, wystarczy włączyc silnik a zniknie.
Bład ten dotyczy braku sygnału prędkości obrotowej silnika a jak silniki nie pracuje to jak ma być sygnał? Zastanawiem się ile razy już to napisałem? |
regan senior Poznan | 2004-02-11 11:36:11 tez jestem zdania ze taki blad pojawia sie przy wlaczonym zaplonie bez uruchomionego silnika. ale jest tez taka szkola, ze komputer powinien zbierac bledy i zapisywac je do pamieci by potem pokazac je poprzez TECH'a, takze no.31 miedzy innymi tez mogl byc zlapany w czasie normalnej pracy silnika. ja wlasnie mam problem z motorkiem i nie wiem czy czujnik obrotów nie jest walnięty bo czasem wypada mi zaplon komputer wtrysku gazu dostaje czasem odczyty na poziomie nierealnym. i mam zagwozdkę czy ten czujnik dziala poprawnie czy nie? |