Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
beep Yaris 1.3 Wrocław | 2004-03-22 20:13:05 Yo!
Ktos mial przyjemnosc lub nieprzyjemnosc jazdy z takim systemem? Pozdro, Beep |
El_Chueco TOYOTA DRIVER Fiat 125p Wrocław | 2004-03-22 20:49:53 ESP jest dla mieczakow - ja tam lubie zeby wszystko bylo pod kontrola czloweika - bez ABS bez ESP i innyc elektronicznych wspomagaczy |
Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2004-03-25 11:20:56 ale wiecie jakie sa jaja jak sa te wsztskie bajery a cos sie rozłaczy (swiadomie lub nie) wtedy tio sie wogole nie prowadzi |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2004-03-31 14:38:23 Mam taką przyjemność jeździć (na razie tylko jako pasażer) samochodem z takim systemem i muszę powiedzieć, że jest to wspaniała rzecz. Oczywiście nie zastąpi umiejętności kierowcy, ale bardzo pomaga i sprawia, że jazda jest o wiele bezpieczniejsza.
Janooop, jak chce się pojeździć na polanie to się wyłącza ESP . Jackal, nie wiem, ale chyba każdy samochód wyposażony w ESP powinien mieć jego wyłącznik, są sytuacje gdzie musi się to wyłączyć, np. jak zabuksujesz w śniegu lub błocie z ESP nie masz szans wyjechać musisz wyłączyć. [ wiadomość edytowana przez: Katka dnia 2004-03-31 14:40:14 ] |
Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2004-03-31 15:22:55
Mieliśmy już taką sytuacje, ESP wariuje, miesza tymi kołami a samochód się nie ruszy z miejsca dopiero wyłączasz ESP i bez problemu koła lekko ślizgną i łapią przyczepność. Zresztą w instrukcji obsługi jest napisane, że w takich sytuacjach należy wyłączyć ten system. |
TURBO TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Warszawa | 2004-03-31 15:31:48
Ja jeżdziłem Oplem Corsą z ESP,nie jeździłem nim jak warjat więc nie miałem okazji się przekonać jak działa. Czy dla mięczaków - nie uważam tak. Ja sam chciałbym takie coś mieć w Carince |