Avensis D4D z 2002

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Ponieważ myślę o zakupie nowego (prawie) autka chciałbym zapytać co myślicie o autku jak w tytule.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie auto ma teraz ok 30tys. przebiegu, czy jest coś co należy od razu wymienić?
I gdzie znajdę dobry serwis we Wrocku co by to na dzień dobry sprawdzić?
Pzdr

[ wiadomość edytowana przez: lms dnia 2004-03-26 12:04:58 ]

Poczytaj forum. Były już info o serwisach i Ave.

W nowym aucie raczej nie będziesz musiał wiele zmieniać.

Przyjedź na spota we Wrocku i popytaj klubowiczów na żywo.

Najpierw to się zainteresuj dlaczego ta Avka idzie do "Żyda" tak wcześnie. Czy nie miała jakiegoś bliskiego spotkania.

widzialem auto i wiem dlaczego idzie (z podobnego powodu juz bralem auta ) i o to jestem spokojny.
Zastanawiam się jak się sprawuje silnik w tym aucie (na tle innych dizli niemieckich lub francuskich)

Cytat:
2004-03-30 14:43:22, lms pisze:
Zastanawiam się jak się sprawuje silnik w tym aucie (na tle innych dizli niemieckich lub francuskich)

D-4D Toyoty jest bardzo czysty, spełnia wszystkie normy, etc (propaganda). Zależy z jakimi silnikami porównujesz

PanzerWageny zawsze robiły, robią i narazie robić będą silniki z pompowtryskiwaczami. Są głośniejsze niż podobne (pojemność, moc, osiągi) Common Raile, ale mają nieco niżej osiągany moment obrotowy, niezależnie od modelu i pojemności.

Z niemieckich najlepsze silniki diesla produkuje BMW, są to jednocześnie najlepsze diesle na świecie. Tylko ta cena i reputacja marki w Polsce ...

Francuzi stosują Common Rail, mają silniki lepsze i gorsze, swego czasu PSA (Peugeot + Citroen) musieli stosować dodatkowy katalizator żeby do końca spalić brudy przepuszczane przez pierwszy. Nie wiem czy obecnie to poprawili.

Silnik Ave ma za małą moc, pomyśl nad modułem TTE. Zależy jak jeździsz i czego potrzebujesz/oczekujesz, jednak moce silników D-4D nie są najwyższe w porównaniu z konkurencją. Modył TTE to wydatek kilku tys. PLN, ale IMO warto.

Co do serwisu we Wrocławiu, najlepszy masz w ... Świebodzicach Omijaj Szybowcową, po konrety udaj się na spota

Bież bo warto, ale bądź świadom plusów i minusów.