Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-03-31 11:58:11 Tutaj masz kilka fotek z tego co ja zrobiłem ze swoją Toyką: http://www.plone.org.pl/Members/Pigletto/Toyota_PhotoAlbum2/tapicerkaDrzwi/view
Klamkę do otwierania od srodka drzwi (z obudową) musisz (po wykreceniu srubki) przesunac w prawo albo w lewo(juz nie pamietam) i powinna bez problemu wyjść (będzie do niej zamocowany pret idący do zamka). Co do klamki okna to ja mam el. szyby, ale chyba bedzie to standard wiec trzeba po prostu za nia ciagnąć ewentualnie możesz próbować jakimś cienkim śrubokretem poodginać drucik który jest tam z drugiej strony - to jest taki zaczep. Tylko uważaj żeby tego drucika nie zgubić bo może Ci gdzieś odskoczyć Z tego co pamietam to u mnie poza śrubkami były jeszcze dwa takie plastikowe zaczepy - takie małe kólka - jak otworzysz drzwi i poparzysz na tą tapicerkę od strony krawędzi drzwi (koło mechanizmu zamka) to powinieneś je zobaczyć. Trzeba je po prostu nacisnąć - taki sprytny mechanizm... Poza tym nie jestem pewien czy na pewno należy wykręcać te śrubki z dołu - jak popatrzysz na fotki na mojej stronie i opisy to sam zdecyduj, a jak chcesz to mogę w domu sprawdzić, w książce, jak to sie robi (wczesniej ksiazki nie miałem i byla to metoda prób i błędów ). |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2004-03-31 12:22:59
Hmm... ja tam chyba niczego nie podważałem (albo nie pamiętam ) no i klameczka u mnie nie została... Na tej fotce: drzwi, w trochę na lewo od miejsca gdzie kończy się ten srebrny drucik, widać kilka takich otworów w poszyciu drzwi. W te otwory wchodzą zaczepy z tego plastiku klamki i po prostu trzeba całą klamkę przesunąć w lewo a potem pociągnąć do siebie i wyjdzie. Raczej nie trzeba do tego dużej siły.
Hehe.... z tym są czasem przeboje [ wiadomość edytowana przez: Pigletto dnia 2004-03-31 12:23:38 ] [ wiadomość edytowana przez: Pigletto dnia 2004-03-31 12:24:46 ] [ wiadomość edytowana przez: Pigletto dnia 2004-03-31 12:26:04 ] |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-03-31 13:25:24
Może ta różnica ze wzgl. na centralny zamek . Moja była z grudnia '96 hatchback 3D prosto z Japonii (i miała uchylne tylne okienka , bajer ). |