Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-11-07 12:41:36 Ja też mam 45-tkę z prawej strony bagażnika - jest na max przysunięta do siedzenia - stoi troche na skos. Żarówki da sie wymieniać bez prbl. I niech Ci w warsztacie nie mówią że sie nie da... Taka butla to "najmniejsze zło" - bagażnik da sie rozłożyć, a zapas jest na miejscu (acha - trzeba podciąć dyktę nad zapasem żeby sie otwierała) ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-11-07 12:46:09 OLO a co ze zbiorniczkiem spryskiwacza przy 45?
|
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-11-07 12:50:59 U mnie między lampą a zbiornikiem jest ok. 20 cm przerwy - spokojnie zmienie żarówkę, lampe, naleje płynu i jeszcze trzymam tam skrzyneczkę z narzędziami ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Gucio Miłośnik FSO Polonez Caro Łódź | 2002-11-07 12:54:44 Ja mam 65l. butla jest pomiędzy puklami.
Plusy to mała częstotliwość tankowań "skrytka" pomiędzy butlą i oparciem fotela. Minus to brak możliwości rozłożenia oparć, ale mi to akurat nie przeszkadza. |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-11-07 13:06:41 Miałem i 65 i 45 i koło.
65) + dużo wchodzi - rzadko tankujesz + symetrycznie rozłożony cięzar + falny schowek na bejzbola + koło na miejscu - drogie tankowannia - jak sie nie ma kasy na do pełna to trudniej policzyć spalanie - krótki bagażnik - nie pamietam czy da sie włożyć koło polonezowskie i zmaknąć klapę - brak możliwości rozłożenia siedzeń 45) + można powiększyć bagażnik - 2/3 wolne - pełna długosć (ja tam moge spać , byle ze mnie butla kołdry nie ściągała) + też da sie upchnąć kilka rzeczy między butlą a nadkolem. + butla stoi w kaciku i prawie nei przeszkadza + koło na miejscu - dociązona prawa strona - ale kierowca to niweluje. W końcu butla to ok. 5% wagi całego samochodu... koło v=`45l + butla schowana, ale.. - teraz stako robi takei torusy, że wystają ok 3-4 cm ponad podłoge. kiedys montowali inne które sie miesciły. - koło lata luźno bo bagażniku... ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2002-11-07 14:37:45 Ja mam 65. Faktyczne drastycznie spadła ładowność poldka ale jest większy komfort psychiczny. Tankujesz i jedziesz i niemartwisz sie że go stacji lpg nie dojedziesz. |
loco Polonez Kombi Wrocław | 2002-11-07 17:27:45 Ja w swoim Kombi mam 45 l w kole. Po pierwsze kombi jest po to, żeby miało bagażnik. Po drugie nawet Caro ma duże możliwości przewozowe i dobrze jest ich nie tracić. Żeby butla nie wystawała ponad styropian bagażnika w warsztacie obcięli część krateru z pokrywą nad zbiornikiem paliwa. Ot, taki folklor tego rozwiązania. No i wlew gazu jest pod klapką przy wlewie paliwa. Na koło zapasowe można uszyć pokrowiec ze skaju, a jak będzie przeszkadzać w bagażniku, to mogę je dać właśnie na dach. Albo po przeróbce rolety ustawić pionowo przy lewej burcie. Trzeba może trochę pokombinować, ale coś za coś. [ wiadomość edytowana przez: loco dnia 2002-11-07 17:29:50 ] |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2002-11-07 17:43:24 Ja melduje się w gronie "prawych" 40-stek. Absolutnie nie narzekam. Zasięg jak u GDA. |
karas Miłośnik FSO Polonez Caro Rover Dębe Wielkie / ok Warszawy | 2002-11-07 19:44:24 ja natomiast mam butlę we wnęce po kole, i jest ok. Inne rozwiązanie nie wchodziło w grę, bo bagażnik mam już "zajęty" czymś innym. Na koło dali mi specjalny pokrowiec, ale i tak nie mam zapasu bo mi się nie mieści do bagażnika, czasami na dalsze trasy zabieram dojazdówkę, a tak to mam tylko kompresorek elektryczny w bagażniku i numer do pomocy drogowej albo kumpla. |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2002-11-07 20:08:13 Polecam w miejscu kola zapasowego.
Bagaznik zostaj funkcjonalny, mozna wozic wszystko luzka, lodowki, pralki i inne pierdoly, kolo zawsze mozna gdzies zostawic badz polorzyc pasazerowi pod nogi .Cos za cos ja mam w kole i nie narzekam ostatnio wiozlem platy blach no i jak bym mial w bagazniku to juz bym musial bulic za przewoz. |
ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2002-11-07 20:15:03 W pf 125p tylko 65 i mniejsze szanse na zawal podczas placenia na stacjach LPG |
ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2002-11-07 20:29:18 Mialem okazje jezdzic autkiem z zbiornikiem zamiast kola (33 literki) i co 300km stacja to prawie codziennie, a jak stacja nie jest podrodze to sobie tylko w leb strzelic. Obstaje za duzymi zbiornikami. |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2002-11-07 22:14:22 Ja mam 125p i butlę 65 jak ZieMa i bardzo jestem zadowolony (duży zasięg km to jest to). A w kole może i mógłaby być ale jak w takiej sytuacji dojść do zbiornika benzyny? (w razie potrzeby). Przecież właśnie we wnęce zapasu jest dojście do baku od góry: 3 kabelki i przewód zasysający paliwo - przynajmniej w DF. Co prawda nie jest to miejsce gdzie zagląda się codziennie ale zawsze dodatkowe utrudnienie przy jakiejś kontroli czy wymianie baku - trzeba by też zdemontować butlę. Problem może wydumany ale tak mnie naszło bo niedawno zmieniałem bak w swoim bolidzie i gdybym miał gaz w kole to chyba sam bym tego nie zrobił. |