Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-11-09 02:57:24 hurtownia odpowiada:
co do schematów pojęcia nie mam co na nich jest narysowane. jak chcesz to wyślę ci na maila oryginalne schematy elektryczne podaj tylko rocznik i wersję nadwozia i silnika. same szyby nie chodzą może przez brak bezpiecznika lub przekaźnika. wyłączniki w mojej też się przygaszają podczas ich naciskania. spróbuj przytrzymać wyłącznik przez kilka sekund gdyż są one programowane do różnych trybów pracy. ten trzeci służy do zatrzymywania opadania szyb w trybie całkowitego otwierania i zamykania. a płytki sterujące szybami znajduja się zabudowane w obudowie silnika szyby w każdym z drzwi. szyberdach fabryczny raczej nie nadaje się do samodzielnej ingerencji. jest zabudowany w metelowej obudowie przykręconej do dachu. obudowa jest nitowana. wyglada to na problem z listwą metalową na przodzie dachu (ta osłaniająca od wiatru) lub na linkę napędową dachu. skrzynia biegów - ewidentnie zły olej. dokonaj jego wymiany najlepiej na olej typu TAF-X (dowolnego producenta). jest drogi jakieś 50 zł za litr ale konsystencją przypomina czerwoną wodę. oczywiście jeśli nie masz problemów z synchronizacją bo na to nic nie pomoże. ogrzewanie było już omawiane na tym forum albo na Opel Klub Polska. ja osobiście mam ciepłe i zimne z wszystkich nawiewów. znaczek o którym piszesz to może być wersja Sportive lub Club zaglądnij na post III ZLOT LOS OMEGAS BESTIALES- zapraszamy |