Głośniki do Astry F

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Prosze o pomoc! Mam Astre z '96. Chciałbym zmienić głośniki w drzwiach przednich. Może ktoś wie jakie tam wchodzą największe? Chodzi o średnice, no i o grubość. Czy potrzeba specjalnych ramek do ich montażu? Może ktoś wie? Z góry dzięki za pomoc.

A ilu drzwiową masz tą astre: 3,4,czy 5?

Moja Astra jest 4 drzwiowa. Chodzi mi o głośniki w drzwiach przednich

ogolnie to jest problem. drzwi w astrach sa cienkie. wchodza 16-tki,ale musisz znalesc bardzo plytkie a to wiaze sie z wieksza cena.
ja u siebie robilem dystanse. bez tego sie raczej nie obejdzie.

Dzięki za pomoc, zmieniłem radyjko, i okazuje się że seryjne głośniki naprawdę wymiatają. Aż lusterka drżą Gdyby jeszcze tylko boczki drzwi nie drżały to efekt byłby super. Teraz szukam czegoś dobrego na tył, żeby zamontować w tylnej półce. A może orientujecie sie ile może kosztować profesjonalne założenie głośników na tył, razem z wierceniem półki?

Cytat:
2004-05-11 09:59:32, no_coc pisze:
Dzięki za pomoc, zmieniłem radyjko, i okazuje się że seryjne głośniki naprawdę wymiatają. Aż lusterka drżą Gdyby jeszcze tylko boczki drzwi nie drżały to efekt byłby super. Teraz szukam czegoś dobrego na tył, żeby zamontować w tylnej półce. A może orientujecie sie ile może kosztować profesjonalne założenie głośników na tył, razem z wierceniem półki?

Kiepski pomysl. Mimo wszystko zainwestuj w porzadny system na przod. Wowczas naprawde zobaczysz roznice. W nastepnej kolejnosci pomysl o wytlumieniu drzwi, wzmacniaczu i skrzynce z subwooferem do bagaznika.

Dopiero na samym koncu mysl o glosnikach na tyl, a i tak wowczas wylacznie kickbasach.

jak bedziesz mial cos porzadnego z przodu, to juz Ci nie bedzie potrzebny tyl.
tak przynajmniej bylo i jest w moim przypadku.

jak dobrze zrozumiałem Grooha, który mówił o 16 tzn. że ich średnica jest 16 cm? W związku z tym pytanie, czy takie same głośniki podejdą do Corsy B 3 drzwiowa?lewy głośnik w drzwiach czasami mi się zawiesz i przestaje grać, czy jest na to jakaś rada? czy jest on zatarty czy to wina połączenia, sam nie wiem

"zawiesza się" mówisz... hmmm.. to na pewno wina połączenia, coś nie zawsze styka, ale co to już musisz sam sprawdzić, zacznij lutów kabli do samego głośnika, a potem szukaj dalej.
Możliwe też ze w kostce coś nie styka, bo jeśli miałaby to być wina radia, to sądzę że niegrałby ten kanał cały czas.

Ale może ktoś kto sie na tym lepiej zna powie ci więcej

Cleric, powinny wejsc ale raczej plaskie.ewentualnie jakies 13-tki.musisz pomiezyc.podjedz do jakiegos warsztatu gdzie montuja audio. oni Ci najlepiej doradza. jak masz blisko do Poznania, to zapraszam w ten weekend na eliminacje do mistrzostw polski w car audio. bede ale tym razem niestety jako widz.

niestety do Poznania mam jakieś 400 km, mieszkam niedaleko Krakowa, a odnośnie głośników, to ewentualnie montować tylko niskotonowe, znaczy takie jednodrożne czy dwódrożne, dodam że mam zamontowane fabrycznie głośniki wysokotonowe.

Cytat:
2004-05-12 22:31:58, Grooha pisze:
Cleric, powinny wejsc ale raczej plaskie.ewentualnie jakies 13-tki.musisz pomiezyc.podjedz do jakiegos warsztatu gdzie montuja audio. oni Ci najlepiej doradza.

Dobre i bardzo plaskie sa DLS PS6. Mialem kiedys w MB zestaw PS4 z tej serii - dobry stosunek jakosci do ceny.

DLS PS6

Clerik jezeli potrzebujesz porady fachowcow w sprawie car audio to polecam ci w Krakowie Serwis Car audio na rogu Al,29Listopada i Wilenskiej. Moze niejest to Klinika Dzwieku ale ceny maja przystepne i przedstawicielstwo wiekszosci dobrych film jest tam z czego wybierac i powinni dobrze ci doradzic Zakupilem tam tube i wzmaka(niestety tansze wersje malo znanych producentow ale jestem zadowolony)
pozdrawiam