Komisy w niemczech-prosze o pomoc !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy klubowicze, znajomy jest zainteresowany ściągnięceim auta z Niemiec,czy może ktoś z was ma jakieś namiary na komisy w niemczech, gdzie takie sie znajdują.Wiecie może gdzie można znaleść oferty takich niemieckich komisów w internecie. Jeśli macie adresy takich komisów prosze o podanie linków. Z góry wam dziękuje.

zobacz tu - odrazu na wyszukiwarke ci sie otworzy w jez polskim

i tuuuuuuuuuuuu

u mozesz sobie po polskiemu poczytac

http://www.webmobil24.com

Witam
Sam śledzę z tym samym zamiarem te serwisy i stwierdzam niestety że ceny w większości zastraszające...
Poszły znacząco w górę w momencie kiedy my Polacy i inne nacje zaczeliśmy czyścić ich podwórko, co nie cieszy ani naszych ani ich kupujących

Też sledze, ale co gorsze mam informacje z pierwszej reki. Reka ta wlasnie wrocila z Niemiec i mowi, ze te wozy ktore mozna by nabyc w rozsadnej cenie(co znaczy w cenie zblizonej do tej u nas w kraju) to trochu rozlatujace sa. Wynalazl mi jeden wozek, ale stchorzylem. Omesia 2,5l V6 z 98r full wypas bez skory, nieco ponad 200kkm. Po opłatach bez rejestracji wyszloby ok 27500. Cena niezla, ale przestraszyly mnie koszty użytkowania ->oc,ac, benka itd. nie dla psa kielbasa. Nadmienie jeszcze, ze porysowany blotnik + niedzialajaca klima ->prawdopodobnie tylko do nabicia.

przecież oni, tzn. niemcy i handlujący tam samochodami /ruscy, jugole, turki .../ tesh mają czym myśleć, wyczuli interes i ceny dźwigneli, nie jest jush tak łatwo o fajny samochó w niskiej cenie jak kiedyś

Z doswiadczenia wiem ze najlepiej kupywac od wlascicieli z domow.
Kupuje sie gazetke i jezdzi od domu do domu...mozna duzo urwac z ceny.

mysle ze tak jak mowi maxiu trzeba kupowac od wlascicieli prywatnych,bo duzo mozna utargowac a komisy maja duzo drozej tylko ze mozna wszystko zalatwic na miejscu.lepiej obrac trase na mapie potem kilka ogloszen z netu i pojezdzic po domach.

Dzięki za pomoc , ale juz udało sie znajomemu kupić autko , mimo że nastawiał się na niemcy , to wyszło że autko kupił na litwie , tam jest ogromny komis , litwini ciągną tam autka z niemiec , i póżniej je sprzedają , jest troche lepiej bo samochód wcześniej rejestrują ( a więc możliwość że autko może być gradzione jest praktycznie zerowa).Ceny wcale nie są takie odstraszjące , za civica 1.3 16 v , ze ścianieciem przez osoby które się tym zajmuja zapłacił niecałe 10 tys zł , zaznacze ze autko jest z 95 roku , wersja noblesse (abs, wspomaganie , elektryczne szyby , elektryczny szyberdach) .

Tak na marginesie coraz wiecej atrakcyjnych ofert mozna znalezc u nas w kraju. Ponadto jak kupisz wozek sprowadzony z zagranicy po 1 maja i juz zarejestrowany albo po akcyzie to prezynajmniej nie skopia ci potem skarbowi pupy ze dales za omege z 98 500 euro .
Czy ktos z Was spotkal sie z nastepujaca sytuacja: Kupujecie woz od goscia ktory przywiozl go np z Niemiec. Tam zaplacil za niego zgodnie z faktura 500 E. Sprzedaje ci go u nas w kraju, a ty placisz akcyze. Na rachunku jest jego nazwisko, ale typlacisz akcyze. Kto moze byc w tej sytuacji pocigniety w przyszlosci do odpowiedzialnosci?

Jacob z opłatami nie trzeba sie martwić , tylko trzeba kombinować , nikt ci nie udowodni , że zapłaciłeś za mało , tylko trzeba pisać oświadczenie ( wiem bo znajomy tak miał przy rejestracji) , i wtedy wymyślasz , że autko zniszczone jest w środku , że np szyba pęknięta itp, nikt z urzędu przecież nie będzie wychodził i oglądał jaki jest stan auta. Ale ostrzegam że z rejestracją trzeba się trochę nabiegać.

wiesz zawsze jest taka możliwość że pani od kwitków zaprpoponuje powołanie biegłego do wyceny auta, i co wtedy?? miałem przykaład na swojej osobie, kirdyś kubpiłe malucha po wypadku, miał skasowany przód, zrobiłmi mechanik blacharkę , lakiernik, pani powiedziała że taka cena jak w umowie jest za niska, ja jej na to że auto było rozbite, ona że jak chcę to mogę sobie biegłego powołać !! szczęka mi opadła i jush

Też miałem kiedyś taki przypadek ale biegły po fakcie wycenił auto jeszcze o 15 % mniej niż miałem na rachunku

Sprowadzanie aut z zagranicy moge doradzić przy załatwianiu formalności oraz przed zakupem jak ograniczyć koszty tłumaczeń.

taka ciekawostka...

kolejny genialny pomysł ministerstwa mający umniejszyć import starych aut...

klik - link

POZDRO :/