Jaki to aparat??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej, noszę się z zakupem regulatorka odśrodkowego, zapłon elektroniczny. W sklepie w zapasach ze starego polmozbytu znalazlem taki całkiem, całkiem. Ale teraz pytanie - jak dojść do tego, do jakiego to silnika (AA, AB, AB itp)? Regulator z wałkiem leżą gdzieś luzem na uboczu.

Jeżeli chodzi o zapłon elektroniczny to typ slinika nie ma znaczenia,poza pojemnością. 1.5 ma cyferki 4497,a 1.6 4498

Super! A powiedz mi moze jeszcze, jak na pierwszy rzut oka odroznic regulator do elektronika od klasycznego - do tej pory mialem doczynienia tylko z elektronikiem i pobieżnie z klasycznym i "na oko" to są podobne, ale chcę mieć pewność

Cytat:
2004-07-06 18:29:29, lookaash pisze:
Super! A powiedz mi moze jeszcze, jak na pierwszy rzut oka odroznic regulator do elektronika od klasycznego - do tej pory mialem doczynienia tylko z elektronikiem i pobieżnie z klasycznym i "na oko" to są podobne, ale chcę mieć pewność

Najprościej je odróżnić po przewodach,klasyk będzie miał pojedyńczy bez wtyczki,a elektronik podwójny z wtyczką w zielonej izolacji.

No ale do odśrodkowego regulatora nie wchodzą żadne kable?!
Wchodzi do przerywacza w klasycznym aparacie, a w elektroniku do tego stojana pod regulatorem?!
Cytat:
1.5 ma cyferki 4497,a 1.6 4498

W którym miejscu są te oznaczenia?? Dopiero co przeglądałem regulator odśrodkowy (co prawda aparat klasyczny) i nie znalazłem. Może chodzi ci o aparat zapłonowy??

.

[ wiadomość edytowana przez: Cyneq dnia 2008-09-11 11:56:30 ]