Demontaż tylnej kanapy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Dwa pytania.

1. Co można poradzić jeżeli nie otwiera mi się opracie tylnej kanapy, z jednej strony puszcza a z drugiej z chiny ludowe nie.

2. Czy można jakoś zdjąć siedzisko od tylnej kanapy (w celu założenia pokrowca) i jeśli tak to jak?

Cytat:
2004-07-25 20:59:21, drvampire pisze:

Dwa pytania.

1. Co można poradzić jeżeli nie otwiera mi się opracie tylnej kanapy, z jednej strony puszcza a z drugiej z chiny ludowe nie.

2. Czy można jakoś zdjąć siedzisko od tylnej kanapy (w celu założenia pokrowca) i jeśli tak to jak?

1. Niewiem.

2. a) Odkręcić zawiasy umieszczone pod siedziskiem od strony przodu (2 śrubki kluczem nasadowym nr 10),
b) podnieść siedzisko za pomocą specjalnej pętli zamocowanej, do dźwigni zamka siedziska umieszczonego od strony oparcia,
c) wysunąć siedzisko z zawiasów

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

Pytasz o kanape czy oparcie tylnego siedzenia? Oparcie odchyla się po przesunięciu małej dzwigni na środku oparcie która pociąga zaczepy a jęśli chodzi o kanape to tak jak Yanosik pisał lub na środku wciśnij dłoń i na dotyk poszukaj taśmy ( pomiędzy pasami-zapięciem). Ja pokrowce zakładałem robiąc nacięcia pomiedzy bagażnikiem a parciem by gumy przeciągnąć
panoni