Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chrzaniu opel calibra gorzow wlkp. | 2004-08-17 17:23:11 dzikei a czujnik ten od poldka to gdzi epodlaczyc????????????
ze zwyklego straego poldka )----------stoi taki naz lomieodpsiz |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-17 17:23:40 czujnik cisnienia do polda jest drogi i lubi sie psuc, tak wiec kupujac uzywke nie masz pewnosci czy jest sprawny
pozatym wskaznik polonezowski jest niedokladny, nie wiem czy wskaznik stara bedzie chcial pracowac z czujnikiem poloneza a i aby ten wskaznik stara wskazywal jak nalezy musi byc umieszczony na desce rozdzielczej odchylonej od poziomu o 55stopni, jak chcesz wiecej wskaznikow to zamontuj sobie zegarek |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-08-18 07:17:37 Jest kilka opcji. Jedna z nich jest taka, że wkręcasz czujnik ciśnienia w miejsce fabrycznego maluszkowego czujnika ale to pod warunkiem, że pasują gwinty. Druga opcja jest taka, że przygotowyjesz sonie trójniczek przygotowany z kawałka aluminium czyb mosiądzu w który wkręcasz czujnik ciśnienia (wskaźnik i kontrolka) i podłączasz wszystko przewodem gómowym do bloku. Można też budując chłodnicę oleju i instalując filtr, czujnik zainstalować właśnie tam. |
N_I_T_R_O F&F MEMBER Alfa Romeo 156 SW Cz-wa | 2004-08-18 09:27:48 Ja to robiłem u Gajowego w furce i śmiga aż miło. Otwór na standartowy czujnik rozwierciłem i nagwintowałem (jak dobrze pamiętam M14 1.25) Jakby było potrzebne to sprawdze. Czujnik wkręciłem od poldera (na złomie zapłaciłem 5 zl, nowy prawie 60 zł) wskaźnik założylem od Łady. Czujnik ciśnienia minimalnego (kontrolka) wkręciłem w miejsce zaślepki w obudowie pompy oleju.Ciśnienie idzie prosto z panewki wałka rozrządu. Mogę przesłać komuś zdjęcia żeby je wrzucił na serwer. Fajna sprawa taki wskaźniczek.U Gajowego jest i ciśnienie i temperatura oleju.
|
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-08-18 09:50:35 zoltar@gra.pl przeslij fotki to wrzuce mam serwer bez limitu miejsca |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-08-18 17:39:18
A takie rozwiazanie nie przeklamuje wskazan. Zaraz za pompa jest duze cisnienie, a na koncu po przejsciu przez panweki i wal sie zmnijesze. Ja poprosze o zdjecia krzysiekz@klub.chip.pl |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-08-18 18:08:10 Czujnik od Polda nadaje się do bani..... Jest niedokładny. Dlatego zaprzestali wkładania tego ustrojstwa po '94 roku...
Więc chyba można sobie darować... W moim poldzie wskazówka oscylowała zawsze koło 0 (chociaż ciśnienie było OK), więc zakładanie czegoś takiego w srajcie to raczej syzyfowa praca... |
chrzaniu opel calibra gorzow wlkp. | 2004-08-18 19:14:45 siema ale chodzi mi o to zeby zamontowac (czujnik+wskaznik temp. od poldka jako temp. oleju!!!!!!!!!!!!!) a toze STAREM to jest wskaznik i przewod jakis zbrojony a dalej nic niewidzialem!!!!!!!!!!!!! chodzi mi9 dokladnie jak podlaczyc czujnik cisnienia oleju ood STARA lub czujnik temp. wody od poldka do malca jako temp. oleju!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo niektorzy pomieszali troszke sie |
N_I_T_R_O F&F MEMBER Alfa Romeo 156 SW Cz-wa | 2004-08-18 23:07:51 Czujnik temperatury ja montuję w misce olejowej.Wiercę dziurę ok 14 mm, na to przyspawuję nakrętkę z gwintem odpowiadającym gwintowi czujnika temperatury i wszystko gra. |
N_I_T_R_O F&F MEMBER Alfa Romeo 156 SW Cz-wa | 2004-08-18 23:13:38
ale "przy pompie" masz tylko czujnik do kontrolki, a na końcu magistrali masz czujnik do wskaźnika i tam pokazuje Ci ciśnienie na wskaźniku. Jeszcze nie spotkałem się żeby mi sie ten czujnik (manometr) zepsuł.Kupuję używki,montuję używki i jest ok. Reklamacji jeszcze nie miałem. |
N_I_T_R_O F&F MEMBER Alfa Romeo 156 SW Cz-wa | 2004-08-18 23:27:00
miałem gdzieś te zdjęcia ale nie moge ich znaleźć zrobię nowe i Ci wyślę. Dzięki |
chrzaniu opel calibra gorzow wlkp. | 2004-08-19 19:00:11 dzieki a czy niema problemu z tym wskaznikeim od poldka od temp., wody??? chodzi mi czy jak wyrwe sobie cala deske z poldka to czy tam z tym czujnikem bedzi ejakis problemos???pytam bo czesto psuje takie rzeczy?? hehe |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-08-19 21:53:20
Ale pare postow wczesniej ktos pisal ze czyjniki do wskaznikow od poldka sa do bani ale skoro nikt nie reklamowal to widocznie jest ok. |
N_I_T_R_O F&F MEMBER Alfa Romeo 156 SW Cz-wa | 2004-08-19 22:59:53
Przyznam się, że nie rozumiem o co Ci tu chodzi. |