Poprostu nowy temat

Ankieta: Co o tym myslisz
spox jestem za
nie nie jeszcze raz nie
ni cholera wie co o tym myslec

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Umieszam tu link do artykulu na onecie i napiszcie co wy o tym myslicie.To ze akurat w tym "siedze" to dla mnie to nic zlego
Artykul
P.S.Wykorzystam funkcje moderatora poki jeszcze moge

[ wiadomość edytowana przez: rybaiii dnia 2004-08-18 06:11:04 ]

spoko bo przynajmniej wiadomo gdzie trzeba zwolnic a gdzie mozna pomknąć troche szybciej.... oczywiscie w granicach rozsądku

Fotoradary nie wiem czy jest w artykule ten adres to podaje Aktualne dane dot. fotoradarow w ksiedze gosci. Sam uratowalem sie jezdzac na poludnie, Sanok/Krosno/Barwinek , stoi radar na wylotowce z Rzeszowa.

Spoko Ryba narazie zostajesz w funkcjinei bój nic....

Menel siedzi w stalowej a na Forum sie nie przywita ....

Cytat:
2004-08-18 21:55:55, CZUCZU pisze:
Spoko Ryba narazie zostajesz w funkcjinei bój nic...

Spox, jesli wam odpowiada to co robie to cieszy mnie to bardzo wiem ze w sumie nie za czesto teraz siedze, ale jak tylko moge staram sie udzielac na forum , to w taki w to w inny sposob.
A co do auta marzen Einara.Fakt autko jest zajebiste Acura TL budzi we mnie respect jesli chodzi i design i osiagi codziennie widze po pare sztuk, i nawet sie zastanawialem nad kupnem ale poki co to za wysoka polka jak na mnie

[ wiadomość edytowana przez: rybaiii dnia 2004-08-19 03:37:12 ]

Cytat:
A co do auta marzen Einara.Fakt autko jest zajebiste Acura TL budzi we mnie respect jesli chodzi i design i osiagi codziennie widze po pare sztuk, i nawet sie zastanawialem nad kupnem ale poki co to za wysoka polka jak na mnie

a wlasnie Ryba nie wiesz przypadkiem ile trzeba zaplacic cła z USA za taką Acure ktora kosztuje z dodatkami takimi co trzeba 38 tys $

Może jak wrocisz z USA to jednak przyjedziesz taka Acurą

Cytat:
2004-08-19 09:32:54, einar pisze:
Cytat:

a wlasnie Ryba nie wiesz przypadkiem ile trzeba zaplacic cła z USA za taką Acure ktora kosztuje z dodatkami takimi co trzeba 38 tys $

Może jak wrocisz z USA to jednak przyjedziesz taka Acurą

Akurat sie sklada ze sie interesowalem stawkami cla i akcyzy na auta ze Stanow.Jak chcesz sie upewnic wejdz na stronke urzedu celnego, tam bedziesz mial dokladniej napisane Sluzba Celna i tam jest kalkulator ktory liczy praktycznie za ciebie.Podajesz tylko cene.I do ceny doliczasz za transport ok.800-1000$.Ja sam zrobilem sobie kiedys taki kalkulator na podstawie danych tzn stawek celnych z "Gieldy Samochowodowej" i za auto ktore kosztuje 38000$ koszt z transportem , clem , akcyza i vatem to 74600$ czyli jak widac drugie tyle zostawisz w urzedach ;( Ale co zrobic.Tylko czekac az zmniejsza clo lub akcyze.

Cytat:
Akurat sie sklada ze sie interesowalem stawkami cla i akcyzy na auta ze Stanow.Jak chcesz sie upewnic wejdz na stronke urzedu celnego, tam bedziesz mial dokladniej napisane Sluzba Celna i tam jest kalkulator ktory liczy praktycznie za ciebie.Podajesz tylko cene.I do ceny doliczasz za transport ok.800-1000$.Ja sam zrobilem sobie kiedys taki kalkulator na podstawie danych tzn stawek celnych z "Gieldy Samochowodowej" i za auto ktore kosztuje 38000$ koszt z transportem , clem , akcyza i vatem to 74600$ czyli jak widac drugie tyle zostawisz w urzedach ;( Ale co zrobic.Tylko czekac az zmniejsza clo lub akcyze.

jakos nie umiem obsluzyc tego kalkulatora, wiec poszukalem troche w necie i znalazlem dwie strony http://www.unfallwagen.bt.pl/t_clo_vat.php oraz http://www.motogazeta.mojeauto.pl/cms/index.php/6102 i z tych danych wyszlo mi ze wyjdzie troche taniej
bo cło zeszło na 10 % więć od ceny 38000$ po dodaniu wychodzi 41800 plus do tego 13,6% akcyzy to juz wychodzi prawie 47500$ + VAT 22% i wyszło prawie 58000$ plus transport to 59 tys ale to i tak za drogo.... nie oplaca sie ale chyba w kazdym kraju wyjdzie taka cena chyba nigdy nie zobacze na oczy takiej Acury

No ja obliczenia oparlem na danych z grudnia Spoko ze taniej ale i tak wciaz drogo ;/

zawsze jest lepiej gdy sie zna takie miejsca kontrolowane przynajmniej mozna uniknąc kary i stracic troszke kaski

no no do bardzo dobry aartykul!!!ale waga moga pominac pare kamerek i probl;em gotowy