Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2002-12-07 00:05:37 Ostatni co raz głośniej słychać o wymianie prawa jazdy. Ludzi w Urzędzie przybywa i już wiadomo, że jeżeli ktoś się zabrał teraz za to to już do Nowego Roku nie zdązy. Ja wymieniałem Prawko latem akurat kończyło ważność (miałem czasowe) spędziłem w Urzędzie calutki dzień ale już o 6:30 ustawiłem się w kolejce przed Urzędem Miasta po numerek za O 7:50 numerków już nie było. Wyszedłem stamtąd o godzinie 15:50 ze złożonymi dokumentami szczęśliwy, bo mam prawko bezterminowe Ale do złożenia dokumentów robiłem dwa podejścia i dwa podejścxia do odbioru, tym razem pojechałem później bo o 7:30 i wyszedłem stamtąd trochę przed dziesiątą. Pamiętaj Jeżeli Twoje prawko zostało wydane do 12. 1983 roku to musisz je wymienić bo po Nowym Roku pozostaje MZK i TAXI
Wymiana Praa Jazdy to poza tym kosztowna impreza 70 zeta wymiana plus zdjęcia plus zaświadczenie lekarskie w moim przypadku 160 zeta razem. Poza tym nikt się nie przejmuje że nie zdążysz zmienić prawka w czasie, a jesteś z zawodu kierowcą Wszyscy mają to w głębokim powarzaniu. Pamiętam jak 5 lat temu wymieniałem prawko bo je zgubiłem pojechałem do Urzędu Miasta o godzinie 9:30 przyszedłem ze zdjęciem i kwestionariuszem złożyłem, uśmiechnąłem się do Pani, która kazała mi iść kupić znaczki skarbowe, wróćiłem ze znaczkami i Prawo Jazdy na mnie już czekało. Nie było komputerów, kolejek itd. Teraz są komputery, numerki, i kto powiedział że komputeryzacja wyszła na dobre |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2002-12-07 10:16:40 polacy juz to maja w genach ze czekaja do ostatniej chwili a potem stoja w kolejkach i płacza ze system zły a o wymanie prawka wiadomo juz oddawna |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-12-10 14:38:13 Muszę wymienić ale najpierw wezmę urlop |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-12-10 16:55:12 Spokojnie nie jest tak źle z ta wymianą - termin został przedłużony do końca marca przyszłego roku także wszyscy zdążą |
trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2002-12-15 20:10:18 Nie wiem czy wszyscy zdążą bo zawsze odkładamy wszystko na ostatnia chwilę nie mniej jednak kto nie wymieniał prawa jazdy to nie wie jaki to kretynizm, bo trzeba wolne z pracy sobie wziąć żeby to załatwić i spędzić w Urzędzie |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-12-21 16:57:23 Jedni zdążą a inni nie zdążą jak to zawsze bywa
Zastanawiałem się właśnie do kiedy ważne są czarne blachy?Może przy okazji wartało by je wymienić. |