Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzyh00 low not slow -------------- | 2004-09-01 23:17:57 witam!
chcialbym zalozyc jakies niedrogie granko do malucha. znajomi polecaja takie glosniczki w tylna polke wrzucic: pyle boschmann boschmann boschmann kumpel poleca pyle lub jenseny jeszcze. nie znam sie na tym za bardzo i nie wiem co najbardziej sie liczy tutaj czy pasmo czy skutecznosc? dodam ze nie bede montowac zadnych wzmacniaczy. radia jeszcze nie mam ale szukam czegos taniego pod mp3 co byscie polecili tak kolo 400zl za radio uzywane i kolo 100zl za glosniki nowe? ogolnie zalezy mi na tym zeby nie charczaly i byly 'przyzwoite' niskie tony. jak mozecie to podajcie linki do jakis aukcji wartych uwagi w tym niestety niewielkim zakresie okolo 500zl za wszystko... dzieki za pomoc pozdrawiam |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2004-09-05 23:03:10 Moje zdanie znasz |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2004-09-09 18:46:57 Wypraszam sobie co do Sony! Czy slyszal z was o serii MEX?? Starej nie widzialem (tylko slyszalem wiele dobrego) ale nowa
Choc dla mnie firma ponad firme jezeli chodzi o radia to Alpine! Mialem jedno radyjko wyzszej klasy i naprawde sam miod!!! |
Petersen Mercedes cls shootin ... Białystok | 2004-09-09 19:01:19 troche zbaczamy z tematu...mowa o głosnikach ale moja opinia nt Sony jest jedna...KISZKA, ani to ładnie gra a tym bardziej nie wyglada, Sony to sobie telewizor mozna kupic a radii samochodowych Sony i jeszcze Panasonic ja osobiscie nie lubie |
MacTB S60 i CBR600 Warszawa | 2004-09-09 21:58:29
No coż... Ja mówię o tym co sam miałem okazję mieć u siebie i porównywać (na tym samym zestawie głośników, kabli itd.). O serii MEX owszem słyszałem, ale nigdy jej nie "odsłuchiwałem", więc się nie mogę wypowiedzieć. Myślę że oprócz paru fajnych bajerków (wysuwana szufladka na CD i kolorowe wyświetlacze), nie wyróżnia się ponadprzeciętną jakością dźwięku. Sony to Sony, nigdy nie będzie produkować naprawdę ładnie grających radyjek. A w tej kwestii najważniejsza jest własnie jakość dźwięku a nie dodatki i wszelakie ozdobniki/bajery. Przykładem może być Nakamichi - spartański wygląd i tylko niezbędne do ładnego grania dodatki (choć podobno ostatnio Nakamichi zeszło na psy, ale nie wiem jak jest naprawdę). Zgadzam się co do Alpine - zawsze produkowali radia doskonałej jakości i trudno cokolwiek zarzucić którejkolwiek serii produktów tej firmy. |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2004-09-11 10:27:30 Ja bym wolal najtansze Alpine niz ktores Sony z gornej polki... poprostu moim zdaniem to kicha... bajerami nadrabiaja braki w dzwieku i co z tego ze na panelu widnieje jak byk 4x50W jak w warunkach samochodu niemozliwe jest uzyskanie z radia wiekszej mocy niz 17-18W na kanał (RMS) Zawsze odradzam Snony... no chyba ze komys nie zalezy na audiofilskich doznaniach i ma tylko zwracac uwage |
Ali-En Car-Audio Mercedes C36 AMG Opole | 2004-09-11 12:13:59 Teraz ju wyciagaja 22W na kanal. Jakbym mial kase to tez bym kupil Alpine. ALe jezeli mowisz ze wolisz najtansze Alpine'a od najdrozszego Soniaka to ja bym wziol soniaka jednak. |
Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-09-11 18:18:08
Tu jesteś w błędzie. Sony w 1996r wyprodukowało sprzęt samochodowy o oznaczeniu XES, który do dzisiaj jest uważany za najlepszy pod względem brzmienia na świecie. Do tego są jeszcze modele CDX-910 i CDX-C90, którym w przekazywanym dźwięku niewiele modeli innych firm dorónuje. |
Vyzn-R Car-Audio Babilon Bandit Lipno | 2004-09-11 23:54:07 co do XES to kosztuje 25 000zł i jest robione na zamowienie wiec jak tego nie zaliczam do Sony co prawda dzwiek jest niesamowity... ale chlopaka chyba chodziło o zwykly sprzet dla smiertelnikow |
Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-09-12 21:04:47
XES faktycznie jest dość drogim systemem i wyjątkowym ale modele takie jak c90 lub 910 są już w zasięgu zwykłego uzytkownika (mówię o rynku wtórnym). A charakteryzują się bardzo dobrym brzmieniem. Generalnie, chciałem obalić mit, że Sony robi "masówkę i kichę". Ma w swojej historii wiele modeli dobrych i bardzo dobrych. |