Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
smiechu Ford Granada 2.8i Gh ... Gdańsk | 2002-12-23 12:24:34 Wczoraj w godzinach wieczornych na trasie nr.7 Nidzica-Gdańsk zgubiłem moja Aerodynamiczną Tablice Rejestracyjną (kto widzial ten wie o co chodzi).
Niech mi kto poradzi czy mam sobie Wtórnik domalować na kompie czy lepiej sie z tymś do jakiego urzędu zgłosić i czemu by to tak drogo kosztowało ??? |
Dzierzan Polonez Caro 1,6 GLE ... Warszawa | 2002-12-23 12:43:17 Przede wszystkim zgłoś to na policję.
Oni wydadzą ci zaświadczenie o tym wypadku , na wypadek jakby ktoś ją znalazł i zatankował wóż na twoją rejestrację. Najprawdopodobniej pozwolą ci domalować samemu druą rejestrację.Ale i tak musisz mieć od nich śistek o zgłoszeniu zguby |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-12-23 13:35:22 O ile sie nie myle okolo 130zl za tablice + okolo 60zl za naklejke + okolo 5-7 zl znaczek skarbowy
|
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-12-23 13:47:04 No to ładnie - dwie stówy w błoto |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-12-23 14:00:01 Nie, nie aż tyle - to są sumy przy nowej rejestracji - 60 zł to naklejka na szybę, a potrzebna jest mała na rejestracji i 1 tablica |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2002-12-23 14:02:03 GDA obawiam sie ze nie wydaza mu 1 tablicy. Musi zarejestrowac na nowe belki
|
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2002-12-23 17:20:43 Oczywiście że będzie miał zmienione blachy.
Śmigaj Śmiechu do Działdowa po tablice a przy okazji pozdrów moją teściową |
BENY Miłośnik FSO Ciechanów | 2002-12-23 17:50:45 Śmiechu jest z Działdowa? To było kiedyś województwo ciechanowskie... |
smiechu Ford Granada 2.8i Gh ... Gdańsk | 2003-01-06 11:14:45 No to panowie już jest wszystko załatwione.
A teraz kilka szczegułów na ten temat: 1. Jak sie okazało nie można już dorabiać w rzaden sposób pojedyńczej tablicy rejestracyjnej - była taka możliwość ale do końca września ubiegłego roku. Potem się przepisy zmieniły i teraz trzeba wyrabiać komplet nowych tablic, a co się z tym wiąże dostajemy nowe numery. 2. Koszt operacji ( w Działdowie - nie wiem jak w innych miastach ) to suma 140,- zł za tablice z kompletem nalepek ( tą na szybe też ) oraz 5,- zł na znaczki skarbowe czyli 145,- zeta za wszystko razem. 3. Należy oddać stary dowód rejestracyjny i ew. drugą tablicę rejestracyjną. 4. Nie jest potrzebny powtórny przegląd auta. 5. Zgłoszenie faktu kradzieży lub zaginięcia tablic/y można zgłosić na policję - dla bezpieczeństwa i świętego spokoju, w razie jakby "znalazca" zechciał użyć naszych numerów do "gratisowgo" zatankowania na stacji benzynowej - ale taki papier nie jest wymagany w urzędzie. 6. Na pocieszenie dodam, że całą sprawę z urzędasami załatwiłem w 30 minut ( nie licząc dojazdu do Działdowa oczywiście ) 7. Pozytywna sprawa całego zajścia to to, żę za "dodatkową opłatą" ( czytaj bombonierką z "Merci" za 10,- zł ) dostałem "spod lady" dwie cyferki 9 ( dokładnie 699 ) na końcu numeru rejestracyjnego na czym najbardziej zależało mojej mamie ( teraz wszystkie wozy w mojej rodzinie maja 99 na końcu numeru rejestracyjnego - Mafia, co ) To by chyba było wszystko. Mam nadzieję, żę jak coś takiego się jeszcze komuś przydaży to będzię już dobrze wiedział z czym "to się je". Pozdawiam $miechu |
dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2003-01-06 11:43:12 Hehe, o ile ostatnio wśród normalnych towarów inflacja spada, to w urzędach mamy HIPER-TURBO-INFLACJĘ. Brrr. Niedługo po kupnie używanego autka trzeba będzie drugie tyle zostawić w urzędach.
Ciekawe, czemu ma to wszystko służyć, bo na pewno nie użytkownikom... Dzbanek |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2003-01-06 11:56:40 Wyszlo na moje
p.s. przepraszam za zarozumialosc wiecej ni bede |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-01-06 12:53:05 No cóz - Dominik wygrałeś "zestaw zimowy" do swojego auta w tym konkursie
co do cen to zgadzają się z tymi w 3mieście - myślę że są to urzędowe ceny bez względu na region kraju odnośnie naklejek rejestracyjnych na szybach to poczytajcie TU |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-01-06 15:22:00
I na moje. |