Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-27 10:05:55 Witam po Świętach (piękna Wielkanoc tego roku* )
Mam do oddania w dobre ręce trzy małe kociaki (dachowiec pospolity: - czarny z białymi skarpetkami, - biały z czarnym grzbietem - wygląda jakby miał narzucony pled - biały z brązowo czarnym grzebietem. Jeśli nie znajdzą się chętni to kociaki pójdą do piachu (moi rodzice już mają 3 duże) Fotki postaram sie jak najszybiej ) jutro dałączyć. * - kryterium podstawowe świąt Bożego Narodzenia - ŚNIEG !!! |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-27 12:38:58 Nie zabijajcie kotow, oddajcie do schroniska albo wypuscie samopas na skraju lasu przy jakims osiedlu domkow. Nieludzkie jest spuszczanie kotow w kiblu, topienie itp. Nie jestem jakas przesadnie wrazliwa istota, nienawidze poezji i jem codziennie mieso, ale cos takiego nie miesci sie w mojej definicji czlowieka. |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-12-28 05:40:42 nie rozumiem jak mozna zabic kotki . Przeciez to jest morderstwo !! Jakbym kogos takiego zobaczyl jak cos takiego robi to bm go chyba tak skatowal zeby mial nauczke . Nie mozna sie znecac nad zwiarzetami ani ich zabijac |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2004-12-28 21:54:14
Zgadzam się z powyższym. |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-29 12:19:04
Zgadzam sie z tym całkowicie. Dręczenie i znacanie sie nad zwierzetami (nie tylko kotami) to barbarzynstwo (delikatnie ujmujac) i sam takiego delikwenta bym za jaj a na sucej galezi powiesil.
Co roku w sezonie wyjazdowym tak robi tysiace Warszawiaków (o nich wiem z razji że często przyjeżdaja w moje rodzinne okolice) i zostają po nich "bezpańskie" psy. Czy zostawienie zwierzaka w lesie i swierć głodowa to humanitarne?? Chyba, że sądzisz że każdy mieszkaniec na "jakims osiedlu domkow" tylko czeka aż jakaś "paniusia" znudzi się pupilkiem, a on przygarnie wszystko co znajdzie w lesie. Kiedyś z chłopakami takiego delikwenta (wywalił psa z samochodu i chciał odjechać) wywieźliśmy do lasu (ze 20km) i puscilismy w samych gaciach. Stwierdzenie "do piachu" zostało użyte przeze mnie niefortunnie. Miałem na myśli uśpienie kociaków przez weterynarza, a _nie_ zakopywanie i żywcem !!!!!!! Co do schronisk mam złe skojarzenia (dręczenie i znęcanie się nad zwierzakami) - wolę je uśpić - mniej się męczą. I tak oto całkiem niechcący rozpętałem wojnę |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-29 13:27:13 Pupilka trzeba bylo wysterylizowac a jezeli sie nie chcialo to liczyc z konsekwencjami, to nie jest pluszowa przytulanka.
Razem z moja dziewczyna oddalismy wsrod znajomych, znajomych znajomych i nieznajomych w ciagu roku bodajze 25 kotow, nie bylo to latwe ale chciec to moc Popytaj sie ludzi, na pewno Ci sie uda. |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-29 15:09:28 Toż przecież staram sie to zrobić !!!
Rozdałem już 6 kociątek zostały jeszcze 3. |