Układ paliwowy OMA A- co to jest ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Własnie zauważyłem w moim aucie na przewodzie paliwowym jakieś dziwne urządzenie, szerokości około 5 cm okrągłe. Przepływa przez nie paliwo, czyżby to był jakiś fabryczny magnetyzer paliwa ? To coś znajduje się w komorze silnika.

Dzięki za podpowiedzi

też si ekiedyś o to pytałem i PiotrS napisał
Cytat:
Niestety nie pamiętam do czego to służy (jakiaś satbilizacja przepływu benzyny czy cóś) i jest to puste w środku. W nowszych modelach chyba z tego zrezygnowano .

ja myślałem że to jest jakiś tam mikrofiltr.....ale to było dawno i nie prawda

pozdr

Macie Panowie jakieś zdanie na temat magnetyzerów ? Czy to faktycznie działa ?
Moze są jakieś posty na forum ale ja się ich nie doszukałem.

więc tak.........hihi

ja wytrzasnełem sobie magnes z głośnika, duży skurczybyk......połamałem go,rozpoznałem bieguny i załonotałem to "coś"

może(to jest sygestywne pewno)polepszyła się elastyczność na 4 i 5 biegu.....na gazie.....
może,może coś w tym jest.....napewno slapanie nie staneło i nie ma lepsiejszych czasów..........ale ostatnio ładnie sie ścigałem z astrą 1.8

i jeszcze:
nie wierze w jakieś tam magnetyzery.....ale że miałem magnes na zbyciu to se takie coś zrobiłem.........jakby magnetyzery była takie dobre toby były montowane seryjne a ich niewidu nie słychu......to jest kolejne naciąganie klienta podobnie jak spray na tablice........

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-01-15 17:36:31 ]

spełnia to 2 zadania:

1. redukuje "tętnienia", czyli skoki ciśnienia w układzie paliwowym
2. akumulator benzynki (przetrzymuje pewną ilość benzynki i w momencie zwiększenia obrotów silinka ta objętość jest szybciej dostarczana do listwy zasilającej)

Dzięki marekcaramba !!!
Wygląda na logiczną odpowiedź, a miałem się tego pozbyć bo wyglądąło mi na jakieś dziwne innowacje .