Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-01-23 22:18:47 Raz w życiu zetknąłem się z takim maluchem. Właściciel tłumaczył, że szykowane były one do sprzedaży w Chinach, gdzie zwyczajnie nie sprzedawano wysokooktanowej benzyny. Czy była to wersja N, nie pamiętam, ale na pewno był przystosowany do "niebieskiej" benzynki. |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-01-23 23:30:25 Przyznam się szczerze, że jak przeczytałem tytuł wątku "wersja N?" to myślałem że chodzi o wersję N-grupową
Tak to jest jak wyciąga sie pochopne wnioski |
SXC Polonez 1.4 GLI 16V ... Warszawa | 2003-01-23 23:55:40 Janio podobnie jak ja, male rozczarowanie. |
KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-01-24 10:06:01 A ja mam 2 rozczarowania w jednym watku - pierwsze tak jak Janio i SVC, drugie mialem juz jakis czas temu po zdjeciu glowicy - patrze i widze tloki rowno z blokiem
Przynajmniej moge wrzucic turbo bez odprezania |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-01-24 10:14:41 Witam!
Mój tato miał kiedyś taki silnik w DF o pojemności 1.3 Kupił go w pierwszej połowie lat 80,jak rozsypał sie mu 1.5 Z tego,co wiem celowo szukał takiego,chyba dlatego,że żółta była na talony,a niebieska skolko godno Silnik miał płaskie tłoki,dosłownie płaskie,aż głupio wyglądały Potem miał remont i zamienił się w zwykły 1.3(tłoki wypukłe) Leżał też u nas w garażu 1.5 z płaskimi tłokami(sąsiad nam oddał za darmo)ale nie był jeżdżony. Tak więc nie była to taka rzadkość Pozdrawiam |
yakoob polonez fso1,5 SLE+Lpg Wrocław | 2003-01-24 10:52:54 Hehe
Ja miałem maluszka, który pomimo tego, że był 650 E to i tak jeździł na niebieskiej przez rok czasu (paliwo finansowane przez wojsko hahaha oczywiście pierwotnie to miały na nim jeździć stary, ale po moich staraniach znajdowało się w moim malcu, nie opiszę w jaki sposób to robiłem z wiadomych względów), niezla ta bajura jest, furka fajnie na niej śmigała, normalnie obłęd. Malec po dłuższym czasie chodził jak czołg hahaha i nigdy mi się nie zepsuł (poważnie ani razu), ale po wyściu z wojska zaraz się go pozbyłem. On to był dopiero "N" |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-01-24 17:14:51 U mnie w garażu leży takie cudo z płaskimi tłokami-jeździłem na tym jakiś czas i nikomu nie polecam Jest to silnik z 1986 roku,ale cholera wie po ilu remontach(chyba w tych latach już nie wkładali płaskich tłoków???)Muł był straszliwy....A co do malca 650N to nie wiem-nie wyobrażam sobie,żeby ten silnik jeszcze odprężyć |