TONSIL w samochodzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czemu nikt nie wypowiada się na temat tonsilowskich głośników
czy te na membranie z włókna szklanego są dobre
co możecie powiedzieć o serii speed (odseparowane ze zwrotnicą)
HII

Na temat nowych glosnikow tonsila nic nie wiem.... Ale zawsze mialem dobra opinie o tej firmie.

Tonsil zawsze produkował bardzo dobre głośniki jednak jakoś tych przeznaczonych do samochodu nie można spotkać w sklepach.

można wysyłkowo po cenie sugeroanej kupić
http://www.tonsil.com.pl/products/carspeak.html

Powiem ze maja ciekawa oferte. Ceny tez sa przystepne.

Akurat głosnikami Tonsila jestem zainteresowany. Gość z hurtowni w Rzeszowie polecił mi do mojego autka, model FC 1694 - mogłem źle zapisać model bo takiego na stronce nieznalazłem.
Co to jest zestaw odseparowany.

zestaw odseparowany to sa np 4 glosniczki nie dwa w sklad ktorych wchodza midbasy i tweetery.

Cytat:
2005-02-11 17:39:41, Voy pisze:
zestaw odseparowany to sa np 4 glosniczki nie dwa w sklad ktorych wchodza midbasy i tweetery.

Dziękuję.

...i często odzielone są od siebie zwrotnicą (czyli urządzeniem odcinającym określone częstotliwości).

Cześć!
Ja miałem taki zestaw Speed 1300 (czyli 13 cm) w Citroenie BX. Kupiłem go w MediaMarkt! Zestaw składał się z 2x tweeter, 2xsubwoofer (tak te głośniki nazwali czyli takie hymm.. midbasy) i 2xzwrotnica (z regulacją). Zakupiłem też kilka metrów kabla, dodałem głośniki na tylną półkę (2 drożne 16 cm) i wszystko podpiąłem do JVC350R (najtańszy z rds-em w 2001 roku).

Muszę przynać, że wiele osób nie wierzyło, że gra tylko Tonsil i tani JVC!!! Głośniki super, ale firma cienko przędzie i nijak się nie reklamuje

Cytat:
2005-03-30 23:32:21, ernest_pierwszy pisze:
Cześć! Ja miałem taki zestaw Speed 1300 (czyli 13 cm) w Citroenie BX. Kupiłem go w MediaMarkt! Zestaw składał się z 2x tweeter, 2xsubwoofer (tak te głośniki nazwali czyli takie hymm.. midbasy) i 2xzwrotnica (z regulacją). Zakupiłem też kilka metrów kabla, dodałem głośniki na tylną półkę (2 drożne 16 cm) i wszystko podpiąłem do JVC350R (najtańszy z rds-em w 2001 roku). Muszę przynać, że wiele osób nie wierzyło, że gra tylko Tonsil i tani JVC!!! Głośniki super, ale firma cienko przędzie i nijak się nie reklamuje

Firmę praktycznie wykończyli oczywiście w wyniku prywatyzacji. Azjaci nasza produkcje położyli a sprowadzali swoje wyroby. pracoawłao tam około 3000 ludzi zostało około 300. Ktos podobno sprzedawał głosniki na Allegro bo dostał je w ramach wypłaty. Na stronach Tonsila Można znajleźć adresy hurtowni. Po małych sklepikach sa tylko małe zestawiki.

ja nabyłem w małym sklepiku z głośnikami z wypłat pracowniczych
13cm na membranie polipropylenowej na gumie GDN po 45zł grają jak by kosztowaly po 150zł

czyli jestes zadowolony? opisz jakie wrazenia odsluchowe.

Wlasnie znalazlem w piwnicy głośniki Tonsil GDW 9/40 (40W 4 Ohm). zastanawiam sie czy warto je pakowac do auta czy lepiej kupic jakies inne. Głośniczki pochodza z domowego zestawu kolumnowego i maja calkiem pokaźnych rozmiarów magnes, w porównaniu do samochodowych tweeterow montowanych na słupkach. Czy ma to znaczenie? W połączeniu ze zwrotnicami z tych kolumn...

mam od lat 16,5cm.rewela!!!tylko wysokie padły.teraz dam neodymowe sonego i tak leżą.naprawde te tonsile zaskakują na+!!!