Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-26 00:44:18 I tu pytanko ... mam to zglaszac na policji ??? Czekac az moze ktos przyniesie bo zgubilem w hipermarkecie i moze ktos znalazl i przyniesie, przysle ??? moze jeszcze sa jacys uczciwi ludzie .
W BOKu nic dzis nie widzieli podjade do nich jutro moze ktos u nich zostawil Woogole to kicha i teraz .... czy da rade wyrobic sam dowodzik ??? co z przegladami ??? ................ a moze isc na rynek i kupic sobie dowodzik ( zart ) [ wiadomość edytowana przez: Orion dnia 2003-01-27 19:26:00 ] |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-01-26 00:56:08 UUUUUU!!Współczuję Oczywiście,że trzeba to zgłosić niebieskim!Jakby ktoś ci oddał to lecisz drugi raz i wycofujesz zgłoszenie.Nie wiem jak jest z przeglądem,ale chyba trzeba zrobić nowy,niestety...Kurna też miałem jaja z papierami,bo je wyprałem .Mam nadzieję,że rodacy staną na wysokości zadania i oddadzą ci dowodzik.Na pocieszenie dodam,że od dwóch tygodni mam nieważne prawko(co stwierdziłem wczoraj...)no i też mnie czeka latanie po urzędach,a i z jeżdżeniem nie bardzo .Trzymaj się,pozdrawiam! |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-26 00:59:19 bede mial wymieniane rejestracje czy tylko dowodzik i ile on kosztuje ???? |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-26 01:08:56 Teraz pomyslalem ze jak rano sie obudze i nie bede mial tablic na samochodzie to czym predzej musze powiadomic organy scigania bo ktos nakupi 1000000 litrow paliwa na stacjach i bede mial przepierpapier |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-01-26 07:15:20 Dowodzik nowy to kosztuje troszke , chyba z 50 zl , ale ty Jurek chyba miales stare tablice to jeszcze dolicz za nowe , probne itd itp. Chyba kolo 270 zl
A co do przegladu to nie wiem , jedziesz do stacji diagnostycznej tam gdzie robiles przegla wczesniej z papierkiem do Policji na zgubiony dowod na taki i taki samochod o takich i takich numerach , a oni tam powinni ci z zeszytu/kompa spisac do kiedy masz i wsteplowac w nowy dowod. Ale to tylko hipoteza |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2003-01-26 10:00:24 Tylko uważaj! Bo jak Twoje dokumenty wpadną w nieodpowiednie ręce to ten ktoś może sobie do dowodu Twoje auto jeszcze zabrać |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-01-26 10:53:35 Niestety to jest właśnie najgorsze co sie może przytrafić - zagubienie dokumentów (lepiej zgubić kasę) bo raz że trzeba się nalatać, a dwa że trzeba wydać sporo kasy.
Poczytaj ten post napewno wiele Tobie wyjaśni : Zaginiona tablica rejestracyjna ... |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-26 13:16:31 a mialem takia fajna rejestracje LFG 5858
No nic bylem w hipermarkecie i nikt nie oddal do BOK zadnych dokumentow teraz jade raczej na Policje ale wczesniej musze poinformowac Tate co do przyjemnych raczej nalezec nie bedzie a potym pojade na komisariat Jedynym i to duzym problemem jest to ze samochod codziennie jest uzywany i nie moze stac pod domem bo jest potrzebny w drodze . I jak tu poruszac sie bez dokumencikow To narazie i mam skromna nadzieje ze moze ktos zadzwoni z BOK i powie mi ze jednak ktos je znalazl i moge podjechac , ale to jest tylko moim marzeniem. |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-26 14:27:42 Juz bylem na Policji i niechcieli nic zapisac , powiedzieli zebym jutro pojechal sobie to Urzedu Komunikacji i powiedzial ze zgubilem bo oni sie tym nie zajmuja . Ja jednak nalegalem coby zapisal moje zgloszenie utraty dowodu rejestracyjnego wrazie jakichkolwiek problemow . i to chyba na tyle jestem 145 zł za tablice + 100 zł przeglad w plecy .
Ale jeszcze ten tydzien trza bedzie pojezdzic bez dowodu bo moze ktos przysle lub zadzwoni. i szkoda wydawac kaske . Boje sie tylko kontroli drogowych bo czasami im trudno to przetlumaczyc ale wezniemy jakies polisy ubezpieczenioew ktore potwierdza ze to my jestesmy wlascicielami wozu . Pozdrowka |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-01-26 16:37:40 To beda musieli byc bardzo wyrozumiali , no ale innego wyjscia nie masz |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-27 19:24:18 HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Mam dowodzik jednak sa uczciwi ludzie jeszcze na tym swiecie kosztowalo mnie to 80 zł lepiej to niz 300 jak sobie policzylem i miesiac czasu !!!! Utargowalem bo chceli 100 zł JAK JA SIE CIESZE !!!!!!!!! aaaaaaaaaa mam swoje ukochane numerki spowrotem !!!! a dowod to teraz bede nosil z jakims wisiorkiem wielkosci klucza do kol zebym go znoof nie zgubil !!! |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-27 19:24:19 HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Mam dowodzik jednak sa uczciwi ludzie jeszcze na tym swiecie kosztowalo mnie to 80 zł lepiej to niz 300 jak sobie policzylem i miesiac czasu !!!! Utargowalem bo chceli 100 zł JAK JA SIE CIESZE !!!!!!!!! aaaaaaaaaa mam swoje ukochane numerki spowrotem !!!! a dowod to teraz bede nosil z jakims wisiorkiem wielkosci klucza do kol zebym go znoof nie zgubil !!! |
Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-01-27 19:28:35 Gratulacje.
Jak do tego doszło? Zgłosił się do ciebie jakis "zawodowy poszukiwacz dokumentów" ? |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-27 19:33:09 Przyszlo 3 kolesi "chlopaki z miasta" i powiedzieli ze maja moj dowodzik to ja wyszedlem na klatke i daje 50 zl a oni ze chca 100 zł to doszlismy ze dostana 80 zł a ja dostane dowodzik . Moje podejzenia sprawdzily sie ze zgubilem go w Carefour przy dzwiach wyjsciowych jak chowalem rachunek za zakupy . |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-01-27 22:43:26 To ja się ciesze z Tobą!Chłopaki z miasta odwalili dobrą robotę Fajno,że zaoszczędziłeś kaskę,ale przede wszystkim kupę biegania i użerania się z różnymi"paniami Krysiami"w urzędach...
Aaaa,zrób sobie kolczyk(porządny)i przypnij metalową,wodoszczelną kasetkę z dokumentami do niego -chiba niezła metoda,co? Pozdrowionka! |
Orion Polonez Caro Łódź | 2003-01-27 23:30:45 Jak dowiedzialem sie co trza zrobic i ile wydac na nowe tablice , to chyba bede bardziej pilnowal ten dowodzik i trza go uwiazac na sznurku hihihhii ale sie bedzie policja dziwila ;P
|
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-01-28 07:11:02 no popatrz popatrz ... zgubiles dowod na "moim terenie" a ja nic nie wiedzialem :>
Ale gratuluje odzyskania |
Renata Miłośnik FSO w planach (Polonez w ... Warszawa | 2003-01-28 09:11:47 Jak ja lubie historie, które sie dobrze kończą!!! R. |