SPRZEGLO - Pilne pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Potzrbuje kupic sportowy komplet sprzegla Sachs i mam teraz pytanie czy u nas jest takie sprzeglo jak w Kadecie z silnikiem c20ne i skrzynia f16 ???
Czy jakies inne ?

Pozdroiwienia
Jadzwin

Czesć Kuba ! Z tego co pamietam to skrzynia pasuje (przynajmniej otworami) ale czy to to samo ?
Napisz coś o swoim bolidzie !

Nie ma co pisac
Wszytsko dziala ale sprzeglo padlo wiec chwilowo nic nie dlubie...
A trafila mi sie mega okazja zakupu sprzegla sportowega Sachs wiec chce ja wykorzystac.
Bo u Radzikowskiego mialbym sprzeglo zrobione full profi ale 1000 pln nie moje

A ogolnie jest optymistycznie. Mam walek z c20seh, do tego bedzie regulowane kolko rozrzadu. Jak juz bedzei sprzeglo nowe to mysle ze na dniach ustawie bolid na 180 koni.
Chcialbym do 1 maja zroibc 200 ale nie wiem czy sie uda wyrobic bo malo mam czasu ostatnio

Pozdr
Jadzwin

Najbardziej rozbawił mnie Jadźwin Twój post sprzed kilku tygodni.
Montujesz turbo-burbo... a do czyszczenia kopółki hole i lawety ściągałeś.

Cytat:
2005-03-24 15:52:53, piotr_ek pisze:
Najbardziej rozbawił mnie Jadźwin Twój post sprzed kilku tygodni.

za to twoje posty juz dawno przestaly bawic kogokolwiek ..powiedz czlowiek skad w tobie tyle bezinteresownej zlosliwosci??

Cytat:
2005-03-24 16:04:51, qbaj pisze:
za to twoje posty juz dawno przestaly bawic kogokolwiek ..powiedz czlowiek skad w tobie tyle bezinteresownej zlosliwosci??

Wiem, ale post Turbo Speca Jadźwina o lawetach, holowaniach itp w kontekscie finału jakim było przeczyszczenie kopółki - co dla niego powinno być tym, czym dla mnie jest dokręcenie badziewnej śrubki był naprawdę śmieszny... a ja jestem żałosny, bo do bezinteresownej złości jeszcze mi dalego. Wyliczysz co najwyżej 5 osób co do których epatuje moja złośliwość.

He he wy sie Piotrkiem przejmujecie ?
Dziwie wam sie

Roznica miedzy nami jest taka ze ja jezdze Espero bo mnie to bawi a Piotrek jezdzi bo musi i stad jego wieczna frustracja

Pozdrowienia
Jadzwin

Cytat:
2005-03-24 16:59:03, Jadzwin pisze:
Roznica miedzy nami jest taka ze ja jezdze Espero bo mnie to bawi Pozdrowienia Jadzwin

bo wszystkie kuby to fajne chlopaki

Cytat:
2005-03-24 16:59:03, Jadzwin pisze:
a Piotrek jezdzi bo musi i stad jego wieczna frustracja

Już nie... już nie... przeczytaj dokładnie mój profil.

No to trzeba wymyslic inny powod Twojej wioecznej frustracji
Moze to cos z sexem ?
No offence

Pozdr
Jadzwin

A co to jest "sexem"

z tego co ja wiem to tak, ja na orginalnym sprzegle miałem wytłoczony znaczek GM LUK,
zreszta koło zamachowe jast takie samo jak w silniku GM, wiec wszystko powinno pasowac

Sorry że nie na temat ale trochę irytuje mnie postawa piotr_ka. Co prawda napisał kiedyś tyle sensownych postów ale teraz staje się trollem a trolla się nie KARMI.

Podjąłeś zobowiązanie 1 majowe?z tymi 200koniami.Gdzie jedziesz na pochód?

Cytat:
2005-03-25 22:35:52, Rysiek2 pisze:
Podjąłeś zobowiązanie 1 majowe?z tymi 200koniami.Gdzie jedziesz na pochód?

Hehe a może 200 koni na uczczenie 200 rocznicy (tu każdy sobie wpisze czego)

WItam,

Sprawa sie troche wyjasnila. W Kadecie ze skrzynia F16 jest inny docisk niz w Espero. Nie wiem niestety na czym ta innosc polega
Moglem miec komplecik z kadeta Sachsa sport za 230 PLN (ozcywiscie nowka sztuka). Wiec jezeli nie uda mi sie zalatwic takiego kompletu do Espero wezme ten z kadeta i w najgorszym razie wsadze kolo zamachowe z c20ne...
Co ciekawe do Espero 2.0 sachs nie sprzedaje gotowych kompletow, tylko osobno docisk, tarcze i lozysko calosc ponad 900 pln za sprzeglo standardowe, gdy do Kadeta komplet standard kosztuje 600 pln.
Zobaczymy co bedzie jak mawial slepy.

Pozdrowienia
Jadzwin

w silniku C20NE jest inne koło zamachowe??????

byłem pewny ze jest takie samo
nawet tak mi powiedział człowiek który mi je odelżał

No do tej pory tez mi sie tak wydawalo..
Ale widocznie czyms sie roznia skoro sa rozne dociski

Pozdr
Jadzwin

a może docisk jest silniejszy??? a niezupełnie inny wkońcu w ne jest 10 KM wiecej niz w le - no ale czy byłby sens robić dwa różne, jajlepiej jakbys miał te dwa dociski w rece i je porównal...

Pozdrawiam
Wiktor

No wlasnie jest maly problem zeby miec je w rece oba
Na razie nie moge zalatwic sportowej wersji dedykowanej do espero (moze w poniedzialek bedzie) a jak nie to kupie zestaw od C20NE i bede kombinowal..
Jak docisk nie bedzie pasowal, to wysle stary do Radzikowskiego i niech mi go przerobi zeby byl mocniejszy. Zobaczymy. Jedno jest pewne sprzeglo musze wymienic bo nie moge dawac w palnik a w koncu sa dobre warunki

Pozdrowienia
Jadzwin