Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
feno Espero 1.8 CD LPG Gdańsk | 2005-03-30 20:58:57 Witam,
Mam krótkie pytanko. Czy jak włączacie światła drogowe (tzw długie) to gasną światła mijania (zostają tylko postojowe)? |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-03-30 21:06:45 Tak się składa, że dawno dawno temu już taki wątek został założony. Dokonana w nim została gruntowna analiza tego tematu.
Odpowiedź brzmi TAK. http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=45553&c=26&hq=mijania+i+drogowe&f=17 |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-31 10:44:47
A u mnie odpowiedź brzmi NIE Ha! I napiszę więcej przeróbka jest banalnie prosta, ale trzeba wczesniej założyć przekaźniczki. A wszystko znajdziesz w wyszukiwarce. |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-03-31 11:17:49
Taaa, jasne... napewno ktos siedzi w srodku i trzyma wajche od swiatel "do siebie" |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-31 13:33:35
Dicerku czy Ty twierdzisz, że ja oszukuję? Przecież przez pół zimy temat był wałkowany na forum. Rozwiązanie opisał bardzo dokładnie AsterixGal. Ja tylko pokazuje jak to wygląda w rzeczywistości. Zresztą świadków na to mam o popatrz TU |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-03-31 14:29:18 Pawel, no cos Ty... nie widziales " "
Temat jest mi doskonale znany i tyz tak zamiezam zrobic...tylko ten ciagly brak czasu a poza tym byla zima i bylo zimno |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-31 14:54:14
Eeee....... No widziałem, ale co mi tam ......... Se myśle, może juz zapomniałeś Teraz idzie Wiosna i w mojej Esperunce czeka mnie jeszcze parę przeróbek. A w pierwszej kolejności to muszę zrobić Przekaźniczki na szybkach i konserwację. |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-03-31 21:57:17 Pisząc TAK miałem na myśłi instalację fabryczną.
Podałem też link do strony, na której cały temat był zgłębiany i są tam gotowe rozwiązania ze zdjęciami oraz schematami. Teraz to i ja mam ten bajer + wyłączanie świateł w momencie zapalania silnika (jeśłi wcześniej były włączone) + automatyczne załączanie (na życzenie) w sezonie zimowym. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-04-01 00:23:38
A ja jeszcze mam w planie zrobić sbie taki bajer: Po wyłączeniu kluczyka światła przechodzą na postojówki (tak mam teraz), a po wyjęciu kluczyka będą gasły wszystkie światła. Ale bedzie możliwość pozostawienia na postajówkach po przełączeniu wyłącznika na 1 położenia. Tylko mysze poczekać jeszcze z miasiąc az Junior podrośnie, Może mi pomoże |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-04-01 02:22:38
Dokładnie tak jest jak piszesz. Ale mi chodziło o to, że po przekręceniu przełacznika na pozycję 2 będę mógł jeździć na światłach, jak stanę na przejeździe kolejowym i wyłącze silnik będę miał postówki, a jak zajadę do na miejsce i wysiągnę kluczyk światełka zrobią OFF. I to wszystko nie ruszając przełącznikiem świateł. |
Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2005-04-01 11:34:21 Kisztan: lenistwo wiosenne widzę Cię ogarnia i stąd to kombinowanie za światłami - jak sięgniesz do kluczyka prawą ręką, to lewą do przełącznika i taki sam efekt bez przeróbek.
Oj i przeczę sam sobie - lenistwo i chęć do przeróbek - to nie w parze . Znając ten przejazd kolejowy koło Ciebie, to najmniej 2 razy dziennie tam czekasz Dobrze, że sie temat świateł przypomniał - też mam w planie tę przeróbkę. -- Wiesiek (Maestro) |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-04-01 11:38:11
Ja już nie nadążam z "planowaniem" terminów tych wszystkich udoskonaleń w aucie. , a co dopiero z realizacją Ale kolejni właściciele tych naszych pojazdów to będą mieć urwanie głowy jak coś się podzieje |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-01 16:58:35
Polecam automatyczne światła jak w moim nowym złomie... kurwi...ca was weźmie i po tygodniu wyłączycie automatykę w pizd...u
Wartburg też tak ma |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-04-01 17:20:54
Jeśli Cię dobrze zrozumiałem to ja tak właśnie mam zrobione. Pisałem o tym w topicu gdzie Asterix podsuną pomysły na |