Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-04-01 00:58:11 Jak wiecie, nadal mam problemy z odpalaniem ciepłego silnika.
Myślę nad problemem i wymyśliłem, że powodem jest zbyt bogata mieszanka (łatwiej odpala po wciśnięciu pedału gazu, czuć benzynę z rury wydechowej). Mam więc pytanie do znających temat. Na jakiej podstawie ECU dobiera mieszankę (oraz inne parametry) w chwili rozruchu? Jakie czujniki są badane, a jakie ignorowane? Liczę na Was. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-04-01 12:36:09
Dzięki za opis. Wynika z tego że podstawową sprawą jest temp. cieczy chłodzącej. Ten czujnik już wymieniłem i g.. dało. Nie wiem czego szukać dalej, bo "fachowcy" w serwisie stwierdzili, że komp im nie pokazuje błędów, więc oni nie wiedzą co jest Co do układu zapłonowego - w czasie jazdy nie ma żadnych objawów No i jeszcze jedna rzecz - jak był mróz, to zimny (po nocy) zapalał idealnie. Może masz jakiś pomysł? Ew. może mógłbyś looknąć w moje auto?? |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-04-01 14:59:12
Wczoraj zresetowałem ECU. G... dało. Świec nie oglądałem - to mam do zrobienia, choć tu się cudów nie spodziewam, bo byłyby jakieś jaja w czasie jazdy. Zresztą zaraz jak mi się takie jaja zaczęły kable i świece wymieniłem. Postaram się sprawdzić ustawienie zapłonu i oglądnąć kopułkę, choć reduktor LPG mi tego nie ułatwi |