Mokry most

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej
panowie kilka dni temu zauwazylem ze most jest mokry (olej). Powiedziano mi juz ze to simerringi (dzieki cmatt)

szukalem w archiwum ale tam wszystko do tyczyło sie "wycia" mostu. Mój most nie wyje, więc pytanie: czy wystarczy wymiana simerringów i bedzie ok czy lepiej juz szukac nowego mostu?

Cytat:
2005-04-11 23:15:35, Adrian_M pisze:
hej panowie kilka dni temu zauwazylem ze most jest mokry (olej). Powiedziano mi juz ze to simerringi (dzieki cmatt) szukalem w archiwum ale tam wszystko do tyczyło sie "wycia" mostu. Mój most nie wyje, więc pytanie: czy wystarczy wymiana simerringów i bedzie ok czy lepiej juz szukac nowego mostu?

zastanów się!!!!

mam mokrą miskę olejową, podobno to korek źle dokręcony czy w takim razie mam szukać nowego silnika????

też mam mokry most od strony wyjścia wału napęd. z mostu. Pewnie jakiś zimer poszedł. Zabiore się za to, za jakiś póki co chce zalać brakujący olej. Jaki jest koszt wymiany tego zimera??

Adrian, pociesz sie, że przed tobą ludzie już mieli takie usterki i nie kupowali wtedy następnego samochodu

Chodzi mi o to czy jest to poważna usterka i jak długo można z tym jeżdzić? Oraz jakie mogą byc konsekwencje jazdyw takim stanie?

Chodzi mi o to czy jest to poważna usterka i jak długo można z tym jeżdzić? Oraz jakie mogą byc konsekwencje jazdyw takim stanie?

Czy Ci cieknie czy tylko się poci?
Sam to zdiagnozuj, pilnuj stanu oleju, sprawdzaj co 1-2 tys km
jak zobczysz, że szybko znika, to się tym zajmij.
Jak zostawiasz plamę pod samochodem to już czas.

A mi cieknie wiec jutro zabieram sie za wyciagniecie dyfra
Dowiem sie jakie uszczelniacze i co i jak
Wiec jakby ktos chcial troche wiesci pytajcie

PiotrS plam nie zostawiam, wiec chyba nie jest najgorzej. Musze wjechac na kanał i przemyć most. Wtedy zobaczyc dopiero czy sie poci czy cieknie

A jak sprawdzic poziom oleju??

Poprzez tomografię komputerową, psiakrew, czemu nie pytasz jak się wjeżdża na kanał, cholera jak moj czteroletni Antoś pytasz, wjedź na kanał, popatrz i będziesz wiedział

Cytat:
2005-04-13 21:19:46, JanuszGnitecki pisze:
jak moj czteroletni Antoś pytasz...

Hehe.
Twój czteroletni Antoś ponoc halogenki zmienia

Witam

Z tymi uszczelniaczami bywa różnie , pamietam kiedyś w zamierzchłych czasach chciałem sobie polepszyć w DB 115 ( a most tylko się pocił ) i wymienilem uszczelniacze , efekt był taki że wtedy zaczęło po prostu kapać . Oczywiście jest prawdą , że trzeba naprawiać wady , ale myslę że jest tak jak napisał Piotr , najpierw Kontroluj stan jeżeli to tylko "pocenie się" daj Sobie na razie z tym pasa

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Jak wjedzisz na kanał i zejdzisz pod ... to weź jeszcze klucz, taki wpustowy ...jak się on fachowo nazywa?

imbusowy

Masz rację Janusz.
Ja zawsze myślałem, że to te małe tak się nazywają (do 6 mm).

Weź duży klucz imbusowy (jak dobrze pamiętam to 13-15-17, któryś z tych).

Cytat:
2005-04-13 21:19:46, JanuszGnitecki pisze:
jak moj czteroletni Antoś pytasz

To jakaś plaga. Też mam czteroletniego Antosia i też kurka wodna się ciągle pyta

Miklo, moj urodzony 30 sierpień 2000, a imię to miałem dla niego na parę lat wcześniej , jest zawodowe, gratuluję dobrego gustu, precz z imionami z seriali

Wybaczcie te jak sie okazało dla Was głupie pytanie ale moja wiedza techniczna z wakresie dłubania przy samochodach jest nie wielka (to mój pierwszy samochód, nigdy wcześniej mnie to nie interesowało)

Dzieki za wszelkie podpowiedzi teraz juz sobie poradze....tak myśle

sorry adrian, ale nie ma w tym nic osobistego, ani też nikt nie chce z ciebie robić głupka, ale dłubanie przy somochodzie wymaga jednak pewnej wiedzy, a nawet całkiem dużej w wielu wypadkach. Dlatego warto najpierw samemu zrobić sobie dokształt teoretyczny, wtedy inaczej się rozmawia.
Jako przykład podam wątek o nivomacie, wyjaśnienia Nixona na naprawdę wysokim poziomie są do wykorzystania dla kogos, kto wie o czym mowa.
Niezależnie od tego niech ci się wszystko powiedzie z naprawą, Pozdr

Cytat:
2005-04-13 22:53:41, miklo pisze:
To jakaś plaga. Też mam czteroletniego Antosia i też kurka wodna się ciągle pyta

a ja mam Antosię czyli Antoninę a jest z 29.01.2000 a ona z kolei odpowiada na pytania 3letniego Szymka