Wtyskiwacze !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie prosze o pomoc pozapychaly mi sie najprawdopodobniej wtryskiwacze, nie odpala mi dobrze na benzynie,wlalem juz caly bak paliwa, dolalem srodek do benzyny, troche pomoglo, juz odpala lepiej, ale i tak czasem strzela na benzynie dlawi sie nie ma wolnych obrotow, pogazuje go troche, jak silnik sie rozgrzeje to juz jest ok., ale czasami sie (pieprzy), nie wiem co robic juz, pompa paliwa jest sprawna na bank, swiece nowe, przewody ok, czy wymieniac filtr paliwa, czy to cos da? czy jechac na komputer i niech mu sprawdza wszystko???

jeśli masz toche czasu i pojęcia to możesz wyjąć wtryski i oczyścić.
pozdrawiam

Mi się kiedyś też zdawało że to wtryskiwacze i potem dopiero wyszło że to przepływomierz - wystarczyło wyregulować! Ale może masz racje, jednak czyszczenie z tego co wiem powinno mieć miejsce w specjalnej myjce - musisz o taką popytać w warsztatach.

niestety nie mam czasu i nie znam sie na tym !!! Ile mniej wiecej moze to kosztowac i czy nie trzeba bedzie regulowac komputera??

Komputer nie ma nic do tego, tzn jeżeli będziesz regulować przepływomierz to możliwe, że trzeba będzie skasować błędy ale to momęt lub możliwe, żwe wystarczy odpiąć akumulator na 15 minut. A jeżeli chodzi o koszta hmm ja chyba płaciłem ok 200zł za czyszczenie wtrysków i tą regulacje przepł.

ok dzieki dzisiaj wstawiam na czyszczenie mam nadzieje, że bedzie wszystko juz grało.

pozdrawiam