Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
taz Mitsu Pajero / Seat ... Nisko/Stw | 2005-04-26 20:51:06 nie
na rowerku przejechanie na przednim kole jest niemozliwe na tylnym to tak tu tzreba pedalowac a na motorku to tylko racza ruszac kiedys chcialem cos takiego zrobic i skonczylo sie slamaniem chrzatki noska |
profil-usunięty | 2005-04-26 22:52:10 Wydaje mi się, że jest to możliwe. Ale jak to zrobić to musi tobie jakiś niezły akrobata powiedzieć |
taz Mitsu Pajero / Seat ... Nisko/Stw | 2005-04-26 23:03:56 ale jest rzecz w tym ze jak jedziesz to w motorkui krecisz nadgarstkiem a tam trzeba krecic nogami
to jest nimeozliwe pod wzgledem fizycznym |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-04-27 15:48:20 theaniel troche nie czaje z tego co napisales, pkt3 jest conajmniej zamottany (abo 4?)
STOPPIE - jazda na przednim kole kończąca sie zatrzymaniem roweru. Jedziesz, naciskasz przedni hamulec i tak wychulasz sie do przodu, zeby tylne kolo sie unioslo. Tarczowy hamulec jest zbedny. Mi tolepiej wychodzilo na V niz na Avidzie z tarcza 200mm. Bardzo fajnie wyglada jak podczas jazdy na przednim kole (chociaz beda to raczej krotkie wycieczki na przednie koło ) przechylisz rower odrobine w bok. A z odrobiny mozna zrobic i z 60 stopni. Taki drifting Inna opcja, ale tylko na dobre hamulce: SIedzisz an siodelku, jedziesz, wciskasz przedni hamulec i jak juz jestes tylnym kolem WYSOKO w powietrzu to robisz no-foot'a. Po prostu Zdjmujesz nogo z pedalow i przesuwasz jak najbardzoiej do przodu. Radze z tym ostroznie na poczatku. Ew. mozna pomoc sobie tak, ze w jednej chwili naciskasz hamulec i "wyrzucasz" nogi do przodu. Wieksza sila dziala tak jak trzeba i tylne kolo latwiej ci bedzie podniesc. nie wem czy tam takie rzeczy sa, ale www.doton.prv.pl kumpel trialowiec takimi rzecazmi tez sie zajmuje. Na przednim kole potrafi przejechac naprawde spory dystans, mysle ze wiecej niz 20 metrow. Na tylnm (manual, bez pedalowania, po plaskim) to no, zebym nie sklamal, chyba 135 czy cos kolo tego, ale glowy nie dam. W kazdym razie duzo. Wszystko sie da i na kazdym rowerze, tylko trzeba cwiczyc. Wypracwanie Aha. GOWNO PRAWDA Z SPD I NOSKAMI!!! Z tym to mozna sie tylko zabic!!!!!!!! |
taz Mitsu Pajero / Seat ... Nisko/Stw | 2005-04-27 15:54:05 3 kroki zrobilem a na 4 sie wyrąbałem na beton
dobrze ze mialem kask |
CzapCzap | 2005-04-27 17:10:47 Zaczolem dzis cwiczyc zatrzymywanie z obrotem, nawet niezle mi szlo. Ale nie lapie kroku 3, podskakiwanie na tylnym kole ,nawet nie wiem jak do tego sie zabrac. |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-04-27 18:44:21 Nie sluchajcie theaniela (a Ty nie zrozum mnie teraz zle). Zamotal cos strasznie. Nie widze w tym sensu, a wydaje mi sie ze w "ten" sposob bawie sie rowerem nieco dluzej i wiem co mowie... Wlasciwie to ja sie bawie TYLKO w "ten" sposob |
Julo zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-04-28 11:35:27 Dluzej w sensie trikow i ogolnie katowania roweru w sposob niekonwencjonalny. Obczaj fotki moich sprzetow w "pochwalcie sie" czy jakos tak, to zrozumiesz o co chodzilo |
SteciU GIANT BOULDER Stalowa Wola | 2005-05-23 22:13:57 a ja umim na przednim troche ujechac rozpedzam sie i z gorki lekko przedni hamulec ( mam v ke ale tak ustawiona jak zyleta ) i ciagne tyl rowera do gory i balansuje cialem noi jedzie sie troszku nietylko z gorki po prostej tez daje rade tylko trzeba miec rozped |
Talus Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-03-04 16:12:58 |
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-05 21:09:53 ooo talus zawitał |
Talus Carina E / Evo '07 Mielec | 2007-03-27 23:02:49
poprawna odpowiedź |
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-27 23:32:39 zdrowy koles
według mnie to trzeba mieć zajebiste hample i jeszcze większe wyczucie w palcach kiedy hamujesz no i oczywiście równowaga ciała i roweru balansowanie nim |
pablo1977 Łódź | 2015-01-26 09:32:03 Wszystko sięda. Ludzie jeżdżą na ostrym kole i robiąróżne tricki. Kwesti a potrenowania i złapania balansu. |