Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kornicek BMW Friend byla BMW 325 jest OM ... Swidnica | 2005-04-30 18:50:39 Po pierwsze nie wiem czy przy takim przebiegu( nawet w bmw) syntetic to taki dobry pomysl. Tym bardziej ze nie wiesz co lal poprzedni wlasciciel o ile dobrze zrozumialem.
Po drugie gaz. Jezeli masz problemy z zapaleniem bezposrednio po zgaszeniu to moze byc jakas usterka elektrozaworu w reduktorze . Poprostu nie odcinaja doplywu i jeszcze sie ulatnia to co jest w rurce i wtedy masz dwa paliwa i nie mam mocnych zeby odpalil. Jezeli to nie to to rzeczywiscie moze cos z pompa. Co do zerowania to z tymi elektronicznymi zegarami to zawsze jakies cuda sie dzieja. Dziwie sie ze moje jeszcze dzialaja . Pozdrowienia. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-30 20:24:35 Jeżeli nie wiesz jaki był olej to radze półsyntetyk 10/40 a jak chodzi o firmę to polecam Lotosa!
Co do problemu z zaplonem to w gre wchodzą zabrudzone wtryskiwacze, silniczek krokowy, przepływomierz - ale napisz czy autko dobrze jeździ na benzynie? |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-30 23:10:10
Jak wiesz jakie parametry miał olej to ja polecam Lotosa - sprawdziłem i wierze w jego dobre działanie Co do drżenia szyby to nie mam pojęcia, dziwne, musiałbym zobaczyć |
VANOS E39 523i GLIWICE | 2005-05-01 13:09:06 Aldik Buczer ma racje gdyby lotos był dobry naprawde to lali by go w serwisach.Ja kupując pożądne markowe oleje zwracam dodatkowo uwage gdzie były rozlewane, polska i wschód dyskryminuje najlepszą marke. Teraz lałem mobil 10w-40 rozlewany w holandi.A lotosa lałem do ascony 85r z przebiegiem 340tyś, bez urazy. |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-05-01 13:23:08 Ja powiedziałem, że Lotos jest dobry. Lałem go(5w/40) w Poloneza przez ok 180 tyś km aż do dnia sprzedaży od pierwszego dnia i silnik to była jedna z nielicznych rzeczy która w tym aucie nigdy się nie zepsuła! Chodził do końca jak nówka i ciągnoł ile fabryka dała! Ktoś powie że to tylko Poldek ale chyba w tak trudnych warunkach najlepiej sprawdzić jakość niektórych rzeczy jak np Olej!
Wlewałem go również do Peugeota 406 przez ok 80 tyś (do 280tyś) i równiez nie było problemów! Wlewałem go do Beemki i chyba już zawsze będę go kupował. Uważam, że za marke produktu nie można przepłacać, no i dodam również że niejeden mechanik na boku przyznał mi racje co do Lotosa gdy chodziło o porownanie np z Mobilem. Powiedzieli również, że polecają ten a nie Lotosa tylko dlatego aby "dobrze wypaść" przed klientami! |
MARCIN_RADOM BMW Member BMW E-28 525i, E34 5 ... RADOM | 2005-05-01 22:48:41
a niby czemu do bmw nie nadaje się lotos? prosze o konkretną odpowiedź, a nie w stylu "bo lotos nie może byc dobry bo kosztuje tyle co połowa castrola" buczer zauważ jedną dość istotną rzecz. zapewne masz gdzieś koło siebie jakąś firmę francuską. zauważ jakimi autami jeździ się w tej firmie. daje sobie rękę uciąć że francuskimi. zobacz jakimi autami jeżdżą pracownicy amerykańskiej ambasady. dlatego bmw, ani inna zachodnia firma nie napisze, że leje do silników lotosa. a nawet jakby lała ten właśnie olej (co nie jest wykluczone) to pod inna nazwę. akurat ten temat jest mi dobrze znany. istnieją bardzo mocne powiazania między wielkimi firmami. a to że fiat zaleca lać selenię nie oznacza, że na innym oleju silnik szybciej szlag trafi. jak już gdzieś w innym miejscu pisałem, właściwości oleju w 80% zależą od dodatków dodawanych do oleju. zapewniam, że zarówno castrol, mobil jak i lotos dodaje te same pakiety dodatków do swoich olejów bazowych. co do ceny 1 litra oleju, to jest tak jak z ciuchami. para butów wyprodukowana w niemczech kosztuje 400pln, te same buty w polsce wyprodukuje się za 200pln a w chinach za 50pln. pewnie ktoś napisze że jakość tychże butów bedzie różna. nie, dlatego że standardy w dużych firmach są jednakowe na całym świecie niezależnie od tego gdzie fabryka jest umiejscowiona. widzimy przecież że zachodnie koncerny przenoszą do nas swoje fabryki w celu obniżenia kosztów produkcji. ot cała tajemnica. pozdrawiam |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-05-03 00:07:37
-- A wiesz czemu nie znajdziesz takich naszywek?? Bo w tych własnie Hinach naszywają, że produkt jest np "Made in Germany". Sam widziałem na własne oczy w firmie z którą współpracowaliśmy, nie będe wymieniał jej nazwy ale robili eleganckie ubrania i mieli całe worki takich naszywek jak wyżej wspomniałem. Caly towar szedł na export i wisiał potem w sklepach niemieckich jako orygnialny niemiecki produkt! - coprawda to było w Polsce a nie w Hinach, ale chyba nie ma to większego znaczenia. Ja oleje przetestowalem w Poldku jak już poniżej pisałem i zawsze wlewałem go do innych aut i nawet teraz do Alfy zamiast wcześniejszego Mobila i nie ma różnicy, nic nie stuka nic nie puka. |