OBROTY:Krokowiec czy czujnik predkosci skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem z obrotami tzn. podczas jazdy zawieszaja sie na 1500-2000. Na poczatku myslalem ze to krokowiec, jadnak na postaju obroty spadaja normalnie do okolo 1000. Dzieje sie tak zarowno na benzynie jak i LPR. Na forum znalazlem ze moze to byc jakis czujnik predkosci w skrzyni i nalezy go odlaczyc. Problemy zaczely sie chyba mniej wiecej od wymiany docisku sprzegla mozliwe ze cos spaprali z tym czujnikiem. Zrobilem fotke czy ktos moze potwierdzic czy to wlasnie ten czujnik.

Zdjecie jest zrobione od przodu auta.

Cheesus, nie wiem jak w skrzyni BC, ale w MTX czujnik prędkości jest na lince prędkościomierza. Może to i to.

tak, to jest ten czujnik

ja mam podobny problem

tydzień temu zrobilem remont silnika i założyłem gaz, z obrotami bywa roznie raz spadają do 750 i sie dławi, innym razem nie chcą spaść, reguluje pokrętłem na reduktorze i 2-3dni jest ok

czasami nie spadają obroty nawet na postoju, wczoraj było ok a dzis np. przez 8 km utrzmywaly mi sie na 1500-2000, w czasie jazdy na luzie spadaly do 1000, a na postoju pod bramą mialem 2000 i nie spadaly, przed remontem też tak sie zdarzało, jak odłączyłem czujnik temp. dolotu to sie poprawialo i szybciej spadały, co to moze byc?

- na lpg za wysokosc obr biegu jałowego odpowiada pokrętło na reduktorze, gazownicy obnizyli mi po załozeniu instalki troche przez poluzowanie linki pedału gazu, ktora sama z siebie dawwala ponoc 1300obr na luzie, podciagnalem ja przed remontem aby pedal bral wyzej i wiecej bylo do dechy zapasu

- na benzynie moimi doswiadczeniami wychodzi ze ten czujnik na dolocie

Witam
Czy korek na foto w prawo od zaznaczonej wtyczki to wlew do szkrzyni? Jeżeli tak to nie może być czujnik prędkości pojazdu.
Proponuję podłączyć woltomierz do styków "4" i "40" przy komputerze
- napięcie powinno się zmieniać od 0 do 12V zależnie od prędkości.
Pzdr.

Czujnik prędkości jazdy w tej skrzyni jest na lince predkosciomierza czyli slimak pózniej czujnik i dopiero wkręcona linka.