LOB dla SETI@home

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przyszło mi do głowy, że skoro jest nas już prawie 500 osób zrzeszonych w klubie, to może wykorzystalibyśmy ten fakt i wzięli gremialnie udział w programie Seti at home.
Dla osób, które się z tym nie zetknęły pewne wyjaśnienie.
Jest to program naukowy mający na celu wyszukanie obcych cywilizacji. Sprawa polega na zainstalowaniu na kompie małego programu działającego jako wygaszacz ekranu lub jako programik działający w tle gdy się ma więcej niż 64 MB RAMu. Programik ten analizuje tzw. pakiety pobierane z serwera i bada, czy nie występują w nich powtarzające się impulsy dobiegające z kosmosu do radioteleskopów umieszczonych na ziemi. Więcej info tu:
po polsku
lub
po anglijsku.
Rejestracja polega tylko na podaniu emaila (dane te na szczęście nie są sprzedawane w celach reklamowych). Ja należę do programu już około 5 lat i wchwili obecnej program na całym świecie ma już ponad 5 milionów uczestników.
Tak sobie pomyślałem, że fajnie by było wykorzystać nasze kompy podłączone przecież do netu i wesprzeć zbożny cel. W tym celu założyłem już nawet grupę LOB dla Seti ((tu link). Można się do niej przyłączać co byśmy sobie własną grupę stworzyli.
Ciekawe jak się wam to będzie widziało.

osobiście nie lubię ufoludków

za to bardzo lubię lubię swój RAM
(cały 1GB i wcale się nie chwalę )

no łej QNA

znalazłes ufoków przez te 5 lat? ja po 2 latach zrezygnowałem

...o kurcze Mars napada - potrzebuje większego miecza !!!

Cytat:
2005-05-19 07:55:55, urg pisze:
no łej QNA znalazłes ufoków przez te 5 lat? ja po 2 latach zrezygnowałem

No bo widzisz, taka jest różnica między umysłami wielkimi a zwykłymi, że tym drugim brak jest wiary. Gdyby ludzie wymyślając koło dali sobie spokój po dwóch latach, to byśmy teraz omciami nie jeździli.

Cytat:
No bo widzisz, taka jest różnica między umysłami wielkimi a zwykłymi, że tym drugim brak jest wiary.

Cytat:
Jest to program naukowy mający na celu wyszukanie obcych cywilizacji. Sprawa polega na zainstalowaniu na kompie małego programu działającego jako wygaszacz

no wiary to chyba rzeczywiście Ci nie brakuje

ja rozpoczynam poszukiwania ropy za pomocą dużego gwoździa i wielkiego młotka

Cytat:
2005-05-19 09:14:45, Cleber pisze:
no wiary to chyba rzeczywiście Ci nie brakuje ja rozpoczynam poszukiwania ropy za pomocą dużego gwoździa i wielkiego młotka

No od czegoś trzeba zacząć, chociaż ja bym zaczął raczej od wielkiego gwoździa a dużego młotka, powodzenia.

[ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2005-05-19 10:30:33 ]

Poszukiwania ufo to fajna sprawa i ciekawy temat

[ wiadomość edytowana przez: _Gepard_ dnia 2005-05-19 13:29:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: _Gepard_ dnia 2005-05-19 13:32:49 ]