Omega C. domykanie szyb?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukalem w wyszukiwarce ale nie znalazlem tam odpowiedzi. Mam takie pytanie czy automatyczne domykanie szyb z zewnatrz(kluczykiem) jest standardem czy jako opcja?

Cytat:
2005-05-25 19:48:29, chabas pisze:
Szukalem w wyszukiwarce ale nie znalazlem tam odpowiedzi. Mam takie pytanie czy automatyczne domykanie szyb z zewnatrz(kluczykiem) jest standardem czy jako opcja?

Zależy w jakiej wersji zapewne. Jeśli nie masz, to być może, że w Twojej jest w opcji, albo w ogóle niedostępna. W zasadzie głupia odpowiedź, więc powiem tylko, że w mojej Executive jest domykanie szyb po drugim wciśnięciu pilota.

Z tego co mi wiadomo to w żadnej Omedze nie ma domykania szyb po zamknięciu i zaryglowaniu c zamka. Trzeba cisnąć guzik w kluczyku.

w mojej ( wersja elegance ) jest domykanie automatyczne z pilota.Można też ręcznie po włożeniu kluczyka do zamka i przekreceniu do końca w prawo.

Cytat:
2005-05-25 20:12:00, Zbynio pisze:
Z tego co mi wiadomo to w żadnej Omedze nie ma domykania szyb po zamknięciu i zaryglowaniu c zamka.

U mnie się domyka gdy są otwarte wytedy tylko ja pkiknę central

Cytat:
2005-05-25 21:37:12, PiotrS pisze:
U mnie się domyka gdy są otwarte wytedy tylko ja pkiknę central

U mnie też

u mnie też

to zapewne macie alarmy które są przystosowane do domykania szyb.
Z tego co wiem,to nie ma (fabrycznie) domykania szyb automatycznie po zaryglowaniu dzwi z pilota

Cytat:
2005-05-25 22:50:31, MarekV6 pisze:
to zapewne macie alarmy które są przystosowane do domykania szyb. Z tego co wiem,to nie ma (fabrycznie) domykania szyb automatycznie po zaryglowaniu dzwi z pilota

Ma. I szybra też. Trzeba przytrzymać guzik pilota.

pozdr, Robert

U mnie w wersji Elegance - nie ma. Próbowałem już różnych metod i nic!!!

no właśnie "trzeba przytrzymać guzik pilota"

Przytrzymywanie nic tam nie da - napisałem przecież, że po prostu moja tego NIE MA.

Pojedź do dobrego elektryka. U mnie Oma B też przez długi czas nie było , aż tu nagle cud: pan elektryk zrobił czry mary i domykanie jest: poprostu nie było aktywne czy jakoś tak.
Krzyś W.

Cytat:
2005-05-30 00:12:35, gregos pisze:
Przytrzymywanie nic tam nie da - napisałem przecież, że po prostu moja tego NIE MA.

A może nie masz zaprogramowanych szyb?
Komp nie widzi co ma domykać.

Być może i mam (wina elektryki), ale tak naprawdę ja traktruję to jako ciekawostkę (chciałem sprawdzić czy tylko mam i działa), ponieważ jeżdżę cały czas z włączoną klimatyzacją, więc szybek nie muszę opuszczać, a tym bardziej później ich domykać.

nie wiem jak to jest w C bo ja mam B, nie dawno zamontowalem elektryczne szyby nie mialem woogle, domykanie dziala tylko w tedy kiedy powiedzmy sterownik wie czy szyba jest otwarta czy zamknieta jeszcze nie znalazlem patentu zeby to sie udalo synchronizowac podejzewam ze w jakims momencie trzeba przytrzymac zamykanie szyb aby sterownik wiedzial ze sa napewno zamkniete, jak naciskasz przycisk otwierania i szyba sama sie otwiera do konca to wtedy domykanie bedzie dzialac a jezeli musisz trzymac caly czas przycisk aby sie zamknela lub otwozyla to nalezy w jakis magiczny sposob to zresetwoac jeszcze nie wiem jak

Pzdr
Vikens