MotoNews.pl

Toyota corolla-felgi z Golf, czy pasują???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem świeżo upieczonym właścicielem toyoty i w zwiąsku z tym mam pytanko odnosnie felg. Czy do toyoty pasują alufelgi z Golfa rozstaw jest 4x100 (taki sam jak ma Toya) tylko czy nie ma problemów z zaciskiem hamulcowym z przodu i z osadeniem na piastę.Dzięki za wszystkie posty!!!

Wiekszość powinna pasować. Uważaj na ET aby nie obcierało nigdzie.

Pozdrawiam

Zapomniałem dodać że są to 15", a jaki max rozmiar opon wchodzi do toyoty bo te co mam to są 205/50 R15, czy nie będą tarły???

Napisz którą masz rolcie dokładnie, na pewno ktos pomoże.

Pozdrawiam

Witam jestem przelotem na tym forum mam takie pytanie.Posiadam toyote corolle sedan rocznik 92 1.3. ( wyglada tak jak ta ) Chcial bym zalorzyc jakies ladne 15stki do niej,tylko nie wiem jakich szukac.Chodzi mi o et. Przymierzalem felgi ats cup i obcieraly o ranty i nie wiem jakie et bylo na nich.jakich szukac ????
przegladnolem pobierznie wyszukiwarke ale nic nie znalazlem,jesli jest ktos w stanie podac mi konkretna odpowiedz bybym wdzieczny.

Z gory dziekuje za pomoc, Pozdarwiam
( wyglada tak jak ta )

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2006-03-18 23:18:51 ]

ej no dzieki za odpowiedz :/ zastanawiam sie tylko czy nikt nie wiem czy nie chce wam sie odpisywac komus nowemu ????

Cytat:
2006-03-20 10:38:34, bimber1 pisze:
ej no dzieki za odpowiedz :/ zastanawiam sie tylko czy nikt nie wiem czy nie chce wam sie odpisywac komus nowemu ????

Tu nie ma ludzi co nie chca odpisywac , wszyscy sa chetni do pomocy i napewno jakby ktos wiedzial to by Ci udzielil odpowiedzi

Toyoty z reguły mają duże ET. Rozglądaj się raczej za jakimiś wąskimi felgami 6" czy 6,5" szerokości chociaz wąskich felg 15" jest niestety mało.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-06-05 12:59:18, yaroo4x4 pisze:
Witam, jestem świeżo upieczonym właścicielem toyoty i w zwiąsku z tym mam pytanko odnosnie felg. Czy do toyoty pasują alufelgi z Golfa rozstaw jest 4x100 (taki sam jak ma Toya) tylko czy nie ma problemów z zaciskiem hamulcowym z przodu i z osadeniem na piastę.Dzięki za wszystkie posty!!!

- pasować może i będą, ale części z golfa?? do Toyki??

chociaż może nie będę się odzywał... moje Xe pochodzą z BMW 120i

Cytat:
2006-03-21 19:03:20, marcinm pisze:
- pasować może i będą, ale części z golfa?? do Toyki?? chociaż może nie będę się odzywał... moje Xe pochodzą z BMW 120i

Ze niby masz lampy z serii jeden ?

Wejdźta sobie jeden z drugim np. na tą stronkę, wybierzcie opcję "felgi stalowe" albo "felgi aluminiowe" i popatrzcie jakie mają parametry

Cytat:
2006-03-21 19:21:48, CzapCzap pisze:
Ze niby masz lampy z serii jeden ?

że niby dokładnie tak jest fotki wkrótce, bo ociepliło sie już a stare podeślę Ci mailem

Cytat:
2006-03-22 08:17:34, Golden_Flyer pisze:
Wejdźta sobie jeden z drugim np. na tą stronkę, wybierzcie opcję "felgi stalowe" albo "felgi aluminiowe" i popatrzcie jakie mają parametry

dzieki bardzo fajna stronka i napewno pomorze.
Pozdrawiam

tyle że tam ET jest od 30 do bodaj 45 (najwięcej ma 3 trochę szeroki zakres