Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-06-06 09:51:06 no to zamontuj soe taki drugi wylacznik...
a oszczednosci to juz urastaja do miana absurdu. toz to moja lada nie dosc, ze miala takie wylaczniki, to jeszcze po 2 na KAZDE drzwi. W przednich byla jeszcze czerwona lampka sygnalizacyjna, a po co to bylo w tylnych to juz nie wiem. Nadwyzki moze mieli. ale skoro nie bylo centralnego - to moze skopali tez cos ci co montowali? Czy nigdy nie bylo zadnej sygnalizacji? |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-06-07 09:32:50 nie.. ja mam normalnie, i jeszcze zupelnie oddzielone oswietlenie tylu oraz bagaznika.
otwieram, zapala sie od razu. zamykam, gasnie po ok. 30 s. jesli wczesnniej przekrece kluczyk dalej niz na acc to gasnie natychmiast kazda lampka (mam 4) |
looqasch Membre du forum 2x Mitsubishi Galant ... .... | 2005-06-08 01:07:04 Jeśli za bardzo skrócisz to tak.
Najlepszy sposób to nie odcinać tylko szlifować bo wtedy bardziej dokładnie będziesz kontrolował stopień skrócenia. Musisz to dobrać tak aby przy całkowicie zamkniętych drzwiach lampka się nie zaświecała podczas jazdy (bo wtedy występują naprężenia w nadwoziu) i tak aby przy otwarciu drzwi (ale tylko o jeden stopień na zamku) lampka się już zaświeciła. I jeszcze jedna uwaga. W moim włączniku ten bolec co się rusza jest rurką zaślepioną na końcu a w środku jest sprężyna. Gdy go skróciłem to jednocześnie usunąłem tą zaślepkę więc trzeba było tą rurkę włącznika na nowo zaślepić żeby sprężyna nie wypadła. |