komentarz: "cichy,mocny i przyjemny.Kiedy wchodzi do akcji turbo nie ma co zadroscic Porsche w osiagach"
skrzynia biegów
ocena:4
komentarz: "automat 4 biegi,lecz z taka moca silnika zaden problem.Wyprzedzanie to przyjemnosc"
układ jezdny
ocena:5
komentarz: "dla mnie to super konfortowy woz i nie traci nic ze sportowego charakteru."
układ hamulcowy
ocena:3
komentarz: "Moglby miec wieksze tarcze by miec bardziej efektywne hamowanie z duzych szybkosci.W koncu to ponad 1600kg."
widoczność
ocena:4
komentarz: "Hm,do tylu jest nie za wesolo,lecz z lusterkami mozna sie przyzwyczaic"
jakość wykończenia
komentarz: "Bez zarzutu.Moj ma 7 lat i pachnie jak nowy,plastiki-juz sie takich nie produkuje.Dla mnie rewelacja"
ergonomia
komentarz: "Typowe Volvo,wszystko na miejscu i najlepsze fotele jakie istnieja na rynku(dla mnie a mam 190 cm)"
wentylacja i ogrzewanie
komentarz: "Rewelacja-dwustrefowa klima i perfekcyjna efektywnosc"
przestrzeń dla kierowcy i pasażerów
komentarz: "Jak na Coupe to niespodzianka szczegolnie z tylu.4 osoby podrozuja w super konforcie"
wyciszenie, akustyka wnętrza
komentarz: "Idealny do sluchania muzyki kasycznej.Sprzet grajacy seryjny na najwyzszym poziomie.Slychac szum w drzwiach przy duzej szybkosci(brak ramek na szybe-po prostu coupe)"
ekonomia (zużycie paliwa, koszty utrzymania)
komentarz: "Jak na te parametry to przyzwoicie.Jesli przycisniemy to pali duzo(turbo),jesli delikatnie sie z nim obchodzimy jest ekonomiczny.Volvo-zawsze drogi"
niezawodność
komentarz: "Na razie bez problemow"
stosunek ceny do jakości
Podsumowanie:
"Auto dla koneserow i amantow ekskluzywnosci.Drogi w utrzymaniu z pewnoscia lecz kto go kupuje,wie z czym ma do czynienia.Wady:slaba skretnosc,widocznosc do tylu,fotele elektryczne bardzo wolne,automat 4 biegowy,lekki halas w szybach.Zalety:wszystko co kochasz w dobrym luksusowym aucie,a niedlugo bedzie poszukiwanym klasykiem."